• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Ίσως να κέρδιζα!
Ποτέ δεν θα το μάθουμε…
Νέα 27/09/2020 - 22:23

Λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε και επίσημα ότι υπέγραψε συμβόλαιο με την Petronas για το 2021, ο Valentino Rossi πήρε την πρώτη σειρά της εκκίνησης στο Montmelo.

 

Σήμερα, στον Αγώνα, ξεκίνησε πολύ δυνατά και μετά το λάθος του Franco Morbidelli, ήταν ο πλησιέστερος αντίπαλος του Fabio Quartararo.

 

Μόλις εφτά δέκατα χώριζαν τις δυο Yamaha στις πρώτες θέσεις, όταν 9 γύρους πριν το τέλος ήρθε η καταστροφή για τον Ιταλό.

 

«Κρίμα γιατί κάναμε καλό Σ/Κ, είχαμε βελτιώσει τη μοτοσυκλέτα και ήμουν δυνατός», έλεγε ο Rossi που δεν πρόσεξε όσο θα έπρεπε το μπροστινό του ελαστικό στην 2.

 

«Πίεζα γιατί ήθελα να μείνω κοντά στον Fabio, αλλά σήμερα οι θερμοκρασίες ήταν πολύ χαμηλές και στην 2 πάντα είναι δύσκολα επειδή η αριστερή πλευρά του ελαστικού χάνει θερμοκρασία».

 

«Μάλλον πίεσα περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε στην είσοδο της στροφής κι έχασα το μπροστινό ελαστικό. Η τηλεμετρία έδειξε ότι μπήκα περίπου με τον ίδιο τρόπο, αλλά δεν πρόσεξα όσο θα έπρεπε το μπροστινό ελαστικό».

 

«Είναι πολύ κρίμα γιατί θέλαμε το βάθρο μετά από ένα τόσο καλό Σ/Κ».

 

Μπορεί να μίλησε για βάθρο, όμως στο τέλος του Αγώνα ο Fabio δεν είχε καθόλου πίσω ελαστικό κι έτσι ο Ιταλός θα μπορούσε ακόμα και τη νίκη.

 

«Πρόσεχα τα ελαστικά μου στην αρχή γιατί ξέραμε ότι στο τέλος του Αγώνα θα υποφέραμε. Οπότε δεν πίεζα πάρα πολύ».

 

«Ο Fabio, εγώ και ο Franky ήμασταν πολύ γρήγοροι στην αρχή. Ίσως ο Fabio να ήταν λίγο καλύτερος, αλλά στο τέλος με τη φθορά έχασε πολύ».

 

«Ποτέ δεν θα το μάθουμε… αλλά αν μπορούσα να χάσω λιγότερο από αυτόν τότε θα μπορούσα να νικήσω».

 

«Το σίγουρο είναι ότι σήμερα θα μπορούσα το βάθρο! Δεν ξέρω τι θα γινόταν στους τελευταίους γύρους γιατί όλοι έχασαν πολύ τότε».

 

Τουλάχιστον ήρθε μια ακόμα νίκη του Luca Marini στην Moto2 κι έτσι «…μπόρεσε να καταπιώ το δικό μου λάθος».

 

«Σήμερα με εντυπωσίασε με τον τρόπο που οδήγησε. Ήταν σαν μηχανή πραγματικά! Όταν τον πρόλαβε ο Lowes έβλεπες το στυλ του και ήταν τέλειο. Του αξίζουν συγχαρητήρια».

Επόμενο άρθρο »

Λυπήθηκε ο Johann Zarco

« Προηγούμενο άρθρο

Fabio: Παραήμασταν γρήγοροι!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα