• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
FB CORSE: Επιβεβαιώνεται η μεταγραφή του McCoy
Επισημοποιείται η συνεργασία της Ιταλικής ομάδας με τον Αυστραλό
Νέα 01/02/2010 - 08:54

ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΣΤΡΑΛΟ

 

Όπως αναφέρθηκε εχθές, ο Garry McCoy πρόκειται να επιστρέφει στα paddock τoυ MotoGP, έχοντας υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της FB Corse. Η επίσημη ανακοίνωση είχε προγραμματιστεί για τοσαλόνι του Μιλάνο, τελικά όμως ο ίδιος ο McCoy φρόντισε με δηλώσεις του να επιβεβαιώσει την επιστροφή του στο Πρωτάθλημα, όπου έγινε διάσημος.

 

Πράγματι, ο 37χρονος Αυστραλός υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα στο αρχηγείο της στην Ιταλία, το Σάββατο, έχοντας προηγουμένως ακυρώσει το προγραμματισμένο ταξίδι στην πατρίδα του. Έτσι, ο McCoy που έχει κατακτήσει 3 νίκες στα 500cc, θα ξαναβρεθεί αντιμέτωπος με τους παλιούς του αντιπάλους, Valentino Rossi και Loris Capirossi.

 

Ο McCoy οδήγησε για τελευταία φορά στα MotoGP για την ομάδα της The Illmor το 2006, πριν σταματήσει τους αγώνες το 2007. Στη συνέχεια βρέθηκε στο Πρωτάθλημα World Supersport με την ομάδα της BE1 Triumph, το 2008, όπου την επόμενη χρονιά κατέκτησε δύο βάθρα και είχε γενικά μια αρκετά ικανοποιητική παρουσία.

McCoy FB Corse
McCoy FB Corse

 

Ο Αυστραλός δήλωσε σχετικά με την επιστροφή του στην κορυφαία κατηγορία, λίγο πριν την αναχώρησή του για την πατρίδα του: "Από εκεί που ήμουν χωρίς δουλεία, η επιστροφή μου στα MotoGP αποτελεί σίγουρα μεγάλη έκπληξη. Ακόμα κι όταν αγωνιζόμουν στα WSS , ένα κομμάτι μου ήθελε πάντα μια ακόμα ευκαιρία στα GP. Προσωπικά πάντως, πίστευα ότι η επιστροφή μου θα ήταν στην Moto2 και όχι στη Μεγάλη Κατηγορία."

 

"Ξεκίνησα τις επαφές με την ομάδα την προηγούμενη εβδομάδα, όταν επισημοποιήθηκε ότι ο John (Hopkins) δε θα οδηγούσε γι' αυτούς. Ζήτησα συνεργασία δύο χρόνων και η ομάδα συμφώνησε. Όταν ξεκινάς με μια ολοκαίνουρια μοτοσυκλέτα, ένας χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός για να πάρεις καλά αποτελέσματα", συμπλήρωσε ο πρώην αναβάτης της Triumph.

FB Corse Prototype
FB Corse Prototype

 

Ο McCoy ελπίζει να δοκιμάσει τη νέα τρικύλινδρη των 800cc στα τέλη Φεβρουαρίου. Εκείνη την εποχή η μοτοσυκλέτα θα ελεγχθεί από την Dorna, στην Ευρώπη, έτσι ώστε να πάρει την έγκριση για να συμμετέχει στο Πρωτάθλημα του 2010.

Επόμενο άρθρο »

GRESINI HONDA: Νεός χορηγός

« Προηγούμενο άρθρο

BURGESS: «Η Μ1 είναι η NSR της νέας γενιάς»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα