• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Zarco είναι «έτοιμος» για την Ducati!
Ωστόσο πρέπει να «πείσει» το εργοστάσιο με μερικά ακόμα βάθρα!
Νέα 03/09/2020 - 10:18

Πέρυσι εγκατέλειψε με τη θέλησή του, στα μισά της χρονιάς, την εργοστασιακή θέση στην ομάδα της ΚΤΜ, αφού δεν μπορούσε με τίποτα να οδηγήσει την RC16 του 2019.

 

Στη συνέχεια οδήγησε την Honda του τραυματία Takaaki Nakagami στα τέλη τη χρονιάς, προτού πειστεί από τον Gigi DallIgna να πάει στην ομάδα της Avintia.

 

Αν και στην αρχή είχε τις αντιρρήσεις του, ο Γάλλος το έκανε – έχοντας υπογράψει συμβόλαιο απευθείας με την Ducati – και έφερε τις πρώτες επιτυχίες στην ομάδα.

 

Στην Τσεχία, χάρη στον Zarco, η Avintia πήρε το πρώτο της βάθρο σε Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, αλλά και την πρώτη της pole position.

 

Στην Αυστρία έγινε γνωστό ότι η Ducati θα του ανανεώσει το συμβόλαιο και για το 2021, με δυνατότητα ανανέωσης από το εργοστάσιο και για το 2022.

 

«Αυτά είναι καλά νέα… ότι θα μείνω στην Ducati», έλεγε ο Γάλλος, ο οποίος ωστόσο δεν ξέρει αν θα μείνει στην Avintia, ή αν θα πάει στην Pramac ή στην εργοστασιακή ομάδα!

 

Πάντως ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει και πάλι στο status του εργοστασιακού οδηγού.

 

«Προφανώς ο στόχος είναι η εργοστασιακή μοτοσυκλέτα και με όσα έχω μάθει ως εργοστασιακός, αλλά και από τα λάθη που έκανα, πιστεύω ότι είμαι έτοιμος να επιστρέψω σε εργοστασιακή μοτοσυκλέτα».

 

«Πρώτα όμως πρέπει να πάρω κι άλλα βάθρα και να είμαι σταθερός, να παλεύω συνέχεια για τις μπροστά θέσεις, ώστε να αξίζω τη θέση αυτή».

 

Ο Zarco είχε αντιδράσει άσχημα τον περασμένο Νοέμβριο, στο άκουσμα της πρότασης της Ducati να τον πάει στην Avintia.

 

Μάλιστα μετά την pole και το βάθρο στην Τσεχία, ο Γάλλος επέμενε ότι ήταν σωστός που είχε επιφυλάξεις στο να πάει στην ομάδα.

 

Τώρα όμως, τονίζει ότι το πιο σημαντικό γι’ αυτόν είναι η σταθερότητα που του δίνει η Ducati, ενώ είναι χαρούμενος και με την ισχυρή υποστήριξη που έχει από το εργοστάσιο.

 

«Προφανώς το όνειρό μου είναι να βρεθώ στην εργοστασιακή ομάδα, όμως το βασικό αυτή τη στιγμή είναι να μείνω στην Ducati».

 

«Πριν από μερικούς μήνες σκεφτόμουν ότι με την Avintia θα ήταν μια περίπλοκη χρονιά, αλλά με την υποστήριξη της Ducati τα πάμε καλά».

 

«Είναι θετικό τόσο για την ομάδα, αλλά και για εμένα που θέλω ένα μέλλον πιο σταθερό κι έτσι μπορώ να χαμογελάω».

 

Στη μάχη για τη θέση του Andrea Dovizioso είναι και ο Pecco Bagnaia της Pramac, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του Jorge Lorenzo.

 

Η Ducati θα αποφασίσει για το ποιος θα πάρει τη θέση στο πλάι του Jack Miller για το 2021 πριν τους δυο Αγώνες στο Misano.

Επόμενο άρθρο »

Κινδυνεύει το MotoGP από τα αυξανόμενα κρούσματα στην Ισπανία;

« Προηγούμενο άρθρο

Mir: Έχουμε καταπληκτική μοτοσυκλέτα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα