• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μάχη βάθρου για τον «έκπληκτο» Morbidelli!
Πιέζει να πάρει κι αυτός το μηχανισμό για τις εκκινήσεις
Νέα 21/07/2020 - 14:04

Το καλύτερό του αποτέλεσμα σε Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας ισοφάρισε ο Franco Morbidelli, κατακτώντας την 5η θέση στην Jerez, λίγο πίσω από το βάθρο και τον Andrea Dovizioso.

 

Θα μπορούσε να είναι και πιο κοντά στον ομόσταυλό του, τον Quartararo, ο οποίος πήρε τη νίκη, ωστόσο θα πρέπει να βελτιώσει την απόδοσή του στις κατατακτήριες.

 

«Ήταν καλός Αγώνας για εμένα. Ξεκινώντας από αρκετά πίσω, είχα ως στόχο την πεντάδα αλλά προς έκπληξή μου πάλεψα τελικά για το βάθρο».

 

«Έκανα ένα λάθος όμως και δεν τα κατάφερα. Όμως η 1η και η 5η θέση είναι ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε την επόμενη εβδομάδα».

 

Ποιο ήταν το αδύναμο σημείο του; «Οι κατατακτήριες… εκεί χάσαμε την ευκαιρία να παλέψουμε για το βάθρο», επιβεβαιώνει ο Ιταλός.

 

Εκεί είναι που πρέπει να βελτιωθεί ο Morbido, ο οποίος είναι ο μόνος από τους οδηγούς της Yamaha που δεν έχει πρόσβαση στο νέο μηχανισμό εκκίνησης (holeshot device) της ομάδας.

 

Στην εκκίνηση του Αγώνα – που εξαιτίας των τραυματισμών των Rins και Crutchlow ήταν 8ος αντί για 10ος – κράτησε τη θέση του αλλά αν είχε τον ειδικό αυτό μηχανισμό, θεωρεί ότι θα κέρδιζε έως και 2 δέκατα!

 

«Ξέρουν πόσο πολύ τους πιέζω να το πάρω κι εγώ και ήδη πρέπει να τους έχω σπάσει λίγο τα νεύρα», λέει χαμογελώντας ο Franco.

 

«Συγγνώμη γι’ αυτό αλλά σίγουρα βοηθάει πολύ και στην αρχή θα μπορούσα να είχα κερδίσει δυο δέκατα που είναι πολύ σημαντικό αν θες να παλεύεις για δυνατά αποτελέσματα».

 

«Έτσι αποτελεί ένα όπλο που το θέλω και οι άνθρωποι της Yamaha είναι πολύ ευγενικοί και σίγουρα θα μου το δώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

 

Στα τελευταία στάδια του Αγώνα ο Morbido πάλεψε σκληρά και κυνήγησε το βάθρο, με αποτέλεσμα να έχει και μια επαφή με τον Jack Miller. Μια επαφή που οδήγησε στο άνοιγμα του αερόσακου της φόρμας του!

 

«Ήταν λάθος μου… είδα ένα κενό και έκανα την κίνησή μου αλλά δεν ήταν εντελώς ανοιχτή η πόρτα. Ήμουν τυχερός τελικά γιατί ρίσκαρα την πτώση και θα κατάστρεφα έναν καλό Αγώνα».

 

«Μάλιστα άνοιξε και ο αερόσακος και για μερικά δευτερόλεπτα δεν ήξερα τι είχε γίνει. Μετά όμως συνήλθα και επέστρεψα και πήρε τη θέση του Pol Espargaro».

 

Σε γενικές γραμμές ο Αγώνας της Κυριακής ήταν μια πολύ μεγάλη ένεση αυτοπεποίθησης για τον αναβάτη της Petronas Racing.

 

«Ένοιωθα καταπληκτικά στη μοτοσυκλέτα και ήμουν γρήγορος με τα φθαρμένα ελαστικά. Κατάφερα να βρεθώ στις μπροστά θέσεις κι αυτό είναι ενθαρρυντικό».

Επόμενο άρθρο »

Με έναν οδηγό η Respol Honda στην Jerez II

« Προηγούμενο άρθρο

Δυναμική η παρουσία της Yamaha

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα