• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Δεν μπορούμε να μην παίρνουμε ρίσκα!
Ακόμα δεν καταλαβαίνω τα ελαστικά 100%
Νέα 18/07/2020 - 23:11

Μια από τις εκπλήξεις της σημερινής ημέρας ήταν το γεγονός ότι η καλύτερη Ducati ήταν αυτή του Pecco Bagnaia που επισκίασε κάθε άλλον στο κόκκινο στρατόπεδο.

 

Πίσω του, με διαφορά όμως στο μισό δευτερόλεπτο (!), ήταν ο Jack Miller και οι δυο τους θα είναι στη 2η σειρά της εκκίνησης του αυριανού Αγώνα;

 

Όσο για τους εργοστασιακούς; Ο Andrea Dovizioso με τα πολλά προβλήματα δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 8η θέση.

 

«Τα ελαστικά δουλεύουν ασυνήθιστα και ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να τα κατανοήσουμε στο 100%».

 

«Πάντως είναι ίδια για όλους. Δεν έχω καλή αίσθηση αλλά δεν παραπονιέμαι. Είναι θέμα προσαρμογής».

 

«Δεν πρέπει όμως να δίνουμε τόση σημασία όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Αντίθετα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά».

 

Ένα άλλο μεγάλο θέμα της ημέρας ήταν η πτώση και ο τραυματισμός στον ώμο του Alex Rins. Το φετινό Πρωτάθλημα είναι τόσο μικρό που κανείς δεν θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο τραυματισμού. Μήπως, λοιπόν, αύριο δούμε έναν Αγώνα τακτικής;

 

«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε έτσι… δεν μας παίρνει γιατί αν το κάνουμε δεν θα είμαστε γρήγοροι, δεν θα ήμασταν εδώ σ’ αυτό το επίπεδο», απαντά ο Dovi.

 

«Αν ένας από εμάς δεν πιέσει πολύ, αν δεν ξεπεράσει τα όριά του δεν θα μπορεί να διατηρηθεί σ’ αυτό το επίπεδο. Ναι, το Πρωτάθλημα είναι σύντομο, αλλά και πριν ένας τραυματισμός σε έβαζε σε κίνδυνο».

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις σημερινές κατατακτήριες.

 

«Στόχος ήταν μια από τις δυο πρώτες σειρές, αλλά δεν ήμουν αρκετά γρήγορος. Ο ρυθμός μας για τον Αγώνα είναι καλός, το πρόβλημα είναι ότι πολλοί έχουμε ίδιο ρυθμό».

 

«Πραγματικά δεν ξέρω σε ποια θέση θα τερματίσω αύριο. Δουλέψαμε πάρα πολύ στη μοτοσυκλέτα και κυρίως στο μπροστινό μέρος της για να αποκτήσω περισσότερη αυτοπεποίθηση».

 

Τέλος, για τον αυριανό Αγώνα είπε:

 

«Δεν θα είναι εύκολο να διαχειριστείς 25 γύρους σε τέτοια ζέστη. Ο καθένας θα πρέπει να διαχειριστεί τόσο αυτή όσο και την ταχύτητά του, έχοντας την ίδια ώρα κατά νου τη φθορά των ελαστικών».

 

«Η εκκίνηση θα είναι σημαντική αύριο γιατί είναι δύσκολο εδώ να προσπεράσεις, ενώ όταν είσαι πίσω από κάποιον άλλον το ελαστικό ανεβάζει περισσότερο θερμοκρασία».

 

«Κι αυτός είναι μόνο ένας παράγοντας. Όταν δίνεις έναν Αγώνα πρέπει να είσαι εντάξει με πολλές παραμέτρους κι εγώ ακόμα δεν είμαι στα καλύτερά μου».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Ο Vinales κι ο Quartararo είναι φοβεροί!

« Προηγούμενο άρθρο

Marc: Βρήκα τη γλυκιά αίσθηση του 2019!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα