• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Petrucci και Crutchlow για Aprilia και KTM!
Όχι πια στα «αζήτητα» οι δυο αναβάτες
Νέα 11/06/2020 - 12:52

Όταν μια πόρτα κλείνει, συνήθως μια άλλη ανοίγει…

 

Κάπως έτσι συμβαίνει και με την περίπτωση δυο έμπειρων οδηγών της μεγάλης κατηγορίας που έχουν βρεθεί χωρίς ομάδα για το 2021.

 

Ο μεν Danilo Petrucci κάνει χώρο στην Ducati για να έρθει ο Jack Miller, ο δε Cal Crutchlow – όπως φαίνεται – φεύγει από την LCR Honda για να πάει εκεί ο Alex Marquez.

 

Τι μέλλει γενέσθαι για τους δυο αυτούς αναβάτες; Λίγες εβδομάδες νωρίτερα θα γράφαμε για απόσυρση του Crutchlow και για μετακίνηση του Danilo Petrucci στα SBK-Motul.

 

Όμως τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά!

 

Ένα εργοστάσιο που χρειάζεται άμεσα έναν έμπειρο αναβάτη είναι η KTM. Οι Αυστριακοί χάνουν τον Pol Espargaro και μένουν με τους Miguel Oliveira, Brad Binder και Iker Lecuona.

 

Οι δυο τελευταίοι είναι νεοφερμένοι, ενώ και ο Πορτογάλος – που θέλει πάρα πολύ να ανέβει στην εργοστασιακή ομάδα – δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος για την εργοστασιακή ομάδα.

 

Από την άλλη υπάρχει και ο Jorge Martin που θα μπορούσε – αν δεν έχει ήδη κλείσει με την Ducati – να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία και να πάρει τη θέση του Oliveira, με τον τελευταίο να πηγαίνει στο πλάι του Binder.

 

Όμως η KTM θέλει έναν έμπειρο οδηγό και με παρουσία για αρκετά χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, που να έχει οδηγήσει διαφορετικές μοτοσυκλέτες και να μπορεί να πάει ένα βήμα παραπέρα την εξέλιξη.

 

Και κάπως έτσι στο κάδρο μπαίνουν οι περιπτώσεις των Petrucci και Crutchlow. Ο τελευταίος είναι ο πιο έμπειρος, με παρουσία σε Honda, Ducati και Yamaha, αλλά είναι και ο μεγαλύτερος σε ηλικία (35χρ.)

 

Ο Petrucci από την άλλη είναι μια πιο μακροχρόνια «επένδυση» για το εργοστάσιο, μιας και είναι πέντε χρόνια νεότερος, αλλά δεν λογίζεται ένας από τους κορυφαίους στο MotoGP.

 

Πάντως είναι πολύ δουλευταράς και χαμηλών τόνων, δυο προτερήματα – ειδικά το πρώτο – για ένα project όπως είναι αυτό της KTM.

 

Οι δυο τους έχουν κι άλλο ένα προτέρημα: είναι πολύ οικονομικοί στις απαιτήσεις τους.

 

Βέβαια οι Petrucci και Crutchlow έχουν ακόμα μια εναλλακτική λύση να σκεφτούν, την περίπτωση της Aprilia, σε περίπτωση που ο Andrea Iannone δεν δικαιωθεί.

 

Η Aprilia μάλιστα είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να πάρει στις τάξεις της τον Danilo, χωρίς όμως επιτυχία.

 

Τέλος, ο Cal ήδη έχει παραδεχτεί εδώ και καιρό ότι μιλάει και με άλλες ομάδες και γνωρίζουμε ότι έχει έρθει σε επαφή τόσο με την KTM, όσο και με την Ducati.

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Αυτό είναι το νέο Ημερολόγιο Αγώνων 2020!

« Προηγούμενο άρθρο

Leitner: Ο Pol «μεγάλωσε» πολύ μαζί μας!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα