• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Ειδική άδεια σε Aprilia και KTM
Για να συνεχίσουν την εξέλιξη στους κινητήρες
Νέα 15/05/2020 - 13:45

Με ειδική άδεια που δόθηκε στην Aprilia και την KTM, τα δυο εργοστάσια θα συνεχίσουν την εξέλιξη των κινητήρων τους μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

 

Τα νέα αυτά, έρχονται μετά το αίτημα της Aprilia στην Επιτροπή Αγώνων να συνεχίσει την εξέλιξη του μοτέρ της, για λόγους αξιοπιστίας.

 

Η καταληκτική ημερομηνία εξέλιξης για την Aprilia και την KTM είναι η 29η Ιουνίου, λίγες ημέρες πριν την επανέναρξη του Πρωταθλήματος.

 

Αντίθετα, τα άλλα τέσσερα εργοστάσια (Honda-Ducati-Yamaha-Suzuki) θα έχουν τους ίδιους κινητήρες τόσο για το 2020 όσο και για το 2021.

 

Κάτι άλλο που έγινε γνωστό σήμερα, είναι ότι δεν θα μετρούν οι ειδικοί πόντοι στη βαθμολογία για το ποια εργοστάσια θα έχουν παραχωρήσεις ή όχι.

 

Θυμίζουμε ότι για κάθε 1η θέση ο Κατασκευαστής παίρνει 3 πόντους, για κάθε 2η θέση παίρνει 2 πόντους και για κάθε 3η θέση 1 πόντο.

 

Υπό κανονικές συνθήκες, αν κάποιο εργοστάσιο δεν συγκεντρώσει τουλάχιστον 6 πόντους μέσα σε μια σεζόν, τότε θα έχει παραχωρήσεις την επόμενη χρονιά.

 

Αυτό σημαίνει όχι πάγωμα στην εξέλιξη του μοτέρ, επιπλέον κινητήρες ανά αναβάτη και έξτρα έκτακτες συμμετοχές μέσα στη χρονιά.

 

Πλέον όμως, οι πόντοι που θα πάρουν τα εργοστασία φέτος θα μετράνε για δυο χρόνια και όχι για ένα.

Επόμενο άρθρο »

Razali: Ο Rossi είναι ένας ζωντανός θρύλος, αλλά…

« Προηγούμενο άρθρο

Έχασε το τεστ στο Red Bull Ring ο Vale

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα