• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H SUZUKI ανανεώνει με τον JOAN MIR
Για το 2021 & 2022
Νέα 02/05/2020 - 21:45

Η Team Suzuki Ecstar και η Suzuki Racing Company είναι στην ευχάριστη θέση να μας ανακοινώσουν ότι ο Joan Mir θα μείνει με τα μπλε χρώματα και για τις σεζόν 2021 & 2022. Έτσι θα είναι ομόσταυλος με τον Alex Rins μέχρι και το 2022. το ζευγάρι αυτών των οδηγών κάνει μια ανταγωνιστική ομάδα για την Suzuki προσβλέποντας σε υψηλά αποτελέσματα. 
Ο Joan Mir έκανε το ντεμπούτο του στο MotoGP με την ομάδα Suzuki Ecstar το 2019, μετά από μια πολύ πετυχημένη χρονιά στην Moto3 το 2017 που κατέκτησε τον Τίτλο. Ο 22χρονος από την Palma de Mallorca έδειξε ότι μαθαίνει γρήγορα και ήδη στον πρώτο του Αγώνα με την Suzuki πήρε την 8η θέση και μετά πήρε 9 φορές αποτελέσματα μέσα στους 10 πρώτους το 2019, παρά ένα τραυματισμό στα μέσα της χρονιάς.  

Αφού ανάρρωσε ο Joan (διαβάζεται Ζοάν, παρά το ότι είναι Ισπανός), πήρε την 5η θέση στο Phillip Island και έδειξε φανταστική φόρμα στα χειμερινά τεστ του 2020 με τη νέα GSX-RR.

Η κατάσταση με την κρίση του Covid-19, με τόση αβεβαιότητα στον αέρα είναι περίεργη. Αλλά η ανακοίνωση της ανανέωσης δείχνει το σταθερό βλέμμα στο μέλλον και την εμπιστοσύνη της Team Suzuki Ecstar στο νεαρό οδηγό.  

Shinichi Sahara - Project Leader:

“Είμαστε υπερήφανοι που ήρθαμε σε συμφωνία με τον Mir δίπλα στον Rins και τη συνέχιση του τωρινού σχήματος. Αυτό θα μας δώσει μια συνέχεια που θα είναι μεγάλη βοήθεια στην εξέλιξη από την τεχνική πλευρά. Η σταθερότητα του να κρατάς τους ίδιους οδηγούς είναι πολύ σημαντική, γιατί βοηθάει να έχουμε δεδομένα της προόδου που κάνουμε και σημαίνει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Πέρα από αυτό ο Joan είναι ένας ταλαντούχος οδηγός, ήδη έχει δείξει δυνατές αρετές πέρυσι και πιστεύουμε ότι μπορεί να δρέψει τους καρπούς της επιτυχίας με την ομάδα μας, μόλις η εμπειρία του μεγαλώσει.”  

Davide Brivio:

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που κλείσαμε τη συμφωνία με τον Joan Mir για τα επόμενα δύο χρόνια. Θεωρούμε ότι ο Joan είναι πολύ ταλαντούχος οδηγός και είναι σημαντικό το να συνεχίσουμε μαζί και να εκμεταλλευτούμε στο φουλ την εμπειρία που κτίσαμε μαζί μέχρι τώρα, προσπαθώντας να τη βελτιώσουμε κι άλλο. Είμαστε επίσης ευχαριστημένοι που έχουμε μια νεανική ομάδα με δύο δυνατούς οδηγούς όπως ο Alex και ο Joan, πράγμα που ήταν πάντα ο στόχος μας. Αυτό μας επιτρέπει να κπιτάμε το μέλλον με σιγουριά.” 

Joan Mir:

“Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που υπέγραψα με την Suzuki για ακόμη δύο χρόνια – η ανανέωση είναι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί και είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και πάλι! Είναι πραγματικά σημαντικό για μένα να συνεχίσω γιατί τώρα θα έχω περισσότερο χρόνο για να μάθω και περισσότερο χρόνο να δείξω τις δυνατότητές μου. Δύο χρόνια μπορεί να περάσουν γρήγορα, αλλά είμαι έτοιμος θα φθάσω σε ένα ψηλότερο επίπεδο και δουλεύουμε κάθε μέρα για να το κάνουμε να συμβεί. Είμαι επίσης ευχαριστημένος σε προσωπικό επίπεδο, γιατί έχω πραγματικά μια καλή ομάδα και ανθρώπους γύρω μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους στην Suzuki για την εμπιστοσύνη που δείχνουν σε μένα και θα δούμε αν μπορώ να πάρω τα αποτελέσματα που είμαστε ικανοί να πάρουμε.”  


#SuzukiStaySafe #WeWillReunite #RidersAtHome #StayAtHome 

 

Επόμενο άρθρο »

Αντίο στον Sante Mazzarolo

« Προηγούμενο άρθρο

Περιμένει τον Rossi η Petronas αλλά...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα