• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ezpeleta: Τέλη Ιουλίου με Νοέμβριο!
Αυτός είναι ο στόχος για το Ημερολόγιο
Νέα 30/04/2020 - 14:08

Το σενάριο που έχει κερδίσει έδαφος στο μυαλό του Carmelo Ezpeleta για την επανεκκίνηση του Πρωταθλήματος, είναι το εξής:

 

«Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να ξεκινήσουμε στα τέλη Ιουλίου», λέει ο ισχυρός άνδρας της Dorna, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ακύρωσης τριών GP.

 

«Το πλάνο λέει να ξεκινήσουμε τέλη Ιουλίου και να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα τον Νοέμβριο με Αγώνες στην Ευρώπη».

 

«Αν υπάρχει δυνατότητα, ίσως κάνουμε Αγώνες εκτός Ευρώπης μετά τον Νοέμβριο. Ειδάλλως το Πρωτάθλημα θα έχει 10-12 Αγώνες».

 

Όσο για το πως θα προστευτεί το paddock και τι μέτρα θα παρθούν για την ασφάλεια όλων, ο Ezpeleta τονίζει:

 

«Θα έχουμε 10.000 τεστ για κοροναϊό και θέλουμε να υπάρχει ένα πρωτόκολο για να δούμε πως θα είναι ένα GP χωρίς θεατές και με λίγους ανθρώπους στο paddock».

 

«Πριν ξεκινήσουν από το σπίτι τους όλοι θα κάνουν το τεστ και στη συνέχεια θα το ξανακάνουν όταν φτάσουν στην πίστα. Αυτή είναι η ιδέα».

 

Για τις μετακινήσεις επιβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσουν να γίνουν όλες με αυτοκίνητο, ενώ για την ιδέα δυο Αγώνων μέσα στο ίδιο Σ/Κ, είπε:

 

«Το σκεφτόμαστε κι αυτό... ίσως να κάνουμε δυο συνεχόμενους Αγώνες στην ίδια πίστα σε δυο διαδοχικά Σ/Κ».

 

Κάτι που φαίνεται βέβαιο τώρα, είναι ότι τα GP θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και ο Ezpeleta ρωτήθηκε πώς θα επηρεάσει αυτό το Πρωτάθλημα.

 

«Το πρώτο μας μέλημα είναι να διατηρήσουμε τα φανταστικά νούμερα που έχουμε και το ενδιαφέρον για το MotoGP παγκοσμίως».

 

«Φέτος δεν θα έχουμε, όπως φαίνεται, θεατές αλλά θα έχουμε τη φανταστική μας τηλεοπτική κάλυψη για να δουν τους Αγώνες όσο το δυνατόν περισσότεροι».

 

Στη συνέχεια μίλησε με αριθμούς για το νούμερο ανθρώπων που θα επιτρέπεται στο paddock.

 

«Φτάσαμε σε συμφωνία και κάθε κατασκευαστής θα έχει 40 ανθρώπους, οι δορυφορικές ομάδες θα έχουν 25, η Moto2 θα έχει 20 και η Moto3 15».

 

«Μετά έχουμε και όλους τους άλλους, όπως το συνεργείο για την τηλεόραση, τους ανθρώπους που είναι απαραίτητοι για την οργάνωση κτλ».

 

«Έτσι θα φτάσουμε σε ένα μέσο όρο 1600 ανθρώπων... δυστυχώς για την ώρα δεν θα έχουμε media ή προσωπικό τηλεόρασης. Ίσως να επιτραπούν λίγοι φωτογράφοι».

Επόμενο άρθρο »

Περιμένει τον Rossi η Petronas αλλά...

« Προηγούμενο άρθρο

Ήταν αδιανόητο πριν μερικούς μήνες!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα