• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΠΟΣΤΟΛΗ WROOOM: H Ducati GP10 έχει πολλές αλλαγές
Όλα ξανασχεδιάστηκαν ώστε να έχουμε την μίνιμουμ απώλεια δύναμης
Νέα 13/01/2010 - 13:13

 

Ο Claudio Domenicali Διευθυντής Αγωνιστικού και Παραγωγής της Ducati, ανακοίνωσε λίγο πριν την αποκάλυψη της νέας GP10, τα χαρακτηριστικά της.

Σαφώς ο σχεδιασμός του κινητήρα επηρεάστηκε από τον κανονισμό για 6 κινητήρες τον χρόνο, από 18 που χρησιμοποιούσε μέχρι πέρυσι η ομάδα.

«Όλα ξανασχεδιάστηκαν ώστε να έχουμε την μίνιμουμ απώλεια δύναμης. Τελικά καταφέραμε οι απώλειες να είναι αμελητέες!», είπε ο Ιταλός μηχανικός. Τώρα κάθε κινητήρας θα «βγάζει» 2,500 χιλ. περίπου, ενώ οι στροφές και πάλι θα είναι πάνω από τις 19,000!!

 

«Η 2η μεγάλη αλλαγή που κάναμε ήταν να κάνουμε τον κινητήρα πιο ευκολοοδήγητο. Έτσι από την screamer σειρά ανάφλεξης πήγαμε πίσω στον big-bang κινητήρα, που μας δίνει περισσότερη πρόσφυση και είναι ευκολότερος στο να ρυθμιστεί στις διαφορετικές πίστες», συνέχισε ο επικεφαλής της Ducati.

«Δουλέψαμε επίσης στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας, όπου τώρα έχουμε μια ειδική υποστήριξη με 6 σημεία, από 4 στα οποία στηριζόταν το υποπλαίσιο, ώστε να έχουμε μεγαλύτερη ακαμψία», συμπλήρωσε, ενώ σε σχετική ερώτηση του απεσταλμένου μας Δημήτρη Διατσίδη, απάντησε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η τελική επιλογή του carbon ψαλιδιού ή αυτού από αλουμίνιο, απόφαση που θα παρθεί μετά τα τεστ, αλλά και στη διάρκεια της χρονιάς, ανάλογα με τις πίστες.

Διαφορετικό θα είναι φέτος και το φέρινγκ, περίπου ίδιο με αυτό που παρουσιάστηκα από το Estoril και μετά στη μοτοσυκλέτα του Stoner.

 

Σε σχέση με την ομάδα και τους οδηγούς είπε: «Τώρα στην ομάδα έχουμε τον παράγοντα «fun» και αυτό θέλουμε και για το μέλλον. Προτεραιότητά μου είναι να κρατήσουμε τον Stoner στην ομάδα. Αν το 2011 έλθει και ο Valentino Rossi, θα δούμε πως θα γίνει. Είναι σαν να έχεις τον Mαραντόνα και τον Πλατινί στην ίδια ομάδα. Ναι, θα το θέλαμε!»

Επόμενο άρθρο »

20-21/1 οι δοκιμές του ROSSI με τη Ferrari

« Προηγούμενο άρθρο

MOTOGP ROOKIES: Alvaro Bautista

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα