• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MOTOGP ROOKIES: Alvaro Bautista
Η μεγάλη ελπίδα της Suzuki
Νέα 13/01/2010 - 10:00

O Alvaro Bautista ανεβαίνει φέτος στα ΜotoGP από τα 250cc, κουβαλώντας ήδη 7 χρόνια εμπειρίας από αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο 25χρονος Ισπανός έκανε το ντεμπούτο του το 2002 στην Ισπανία και κατάφερε να πάρει το πρώτο βάθρο το 2004, μια δεύτερη θέση στο Donington.

 

Την ίδια χρονιά, ακολούθησαν τρία ακόμη βάθρα, που του έδωσαν την 7η θέση στην τελική κατάταξη του Πρωταθλήματος. Η επόμενη σεζόν ήταν ιδιαίτερη δύσκολη για τον Bautista, που όμως επανήλθε δυνατά το 2006 κατακτώντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 125cc με 8 νίκες και 14 συνολικά βάθρα. Την επόμενη χρονιά, ο Bautista ήρθε τέταρτος στο Πρωτάθλημα 250cc, ανεβαίνοντας στο βάθρο 3 φορές στους 4 πρώτους αγώνες που συμμετείχε και κατακτώντας την πρώτη του νίκη στον αγώνα της Ιταλία, μετά από επική μάχη με τον Jorge Lorenzo και τον Alex de Angelis. Οι εξαιρετικές του επιδόσεις του έδωσαν τον Τίτλο "rookie of the year", στη συγκεκριμένη κατηγορία.

 

Το 2008, ο Bautista ήρθε ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του Τίτλου στα 250cc, παλεύοντας σκληρά με τον Marco Simoncelli. Τελικά, ο Τίτλος πήγε στον Ιταλό, παρά τις 4 νίκες και τα 11 συνολικά βάθρα του Bautista.

 

Το 2009, ήταν μια περίεργη χρονιά για τον Ισπανό. H σεζόν ξεκίνησε εξαιρετικά με νίκες σε Ιαπωνία και Catalunya, αλλά στην πορεία του Πρωταθλήματος, 3 εγκαταλήψεις έθεσαν τον Bautista εκτός διεκδίκησης Τίτλου. Τελικά, κατέκτησε την 4η θέση στην κατάταξη των 250cc.

 

Οι πρώτες του επαφές με την Suzuki GSV-R πραγματοποιήθηκαν στις δοκιμές της Valencia, με θετική κατάληξη. Οι δοκιμές συνέχισαν στο Estoril, με τον Bautista να έχει γράψει περισσότερους από 200 γύρους πάνω στη σέλα της εργοστασιακής Suzuki, στην προσπάθειά του να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Μεγάλης Κατηγορίας.

 

Ο Ισπανός έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο με το Ιαπωνικό εργοστάσιο και είναι ο μοναδικός rookie που θα αγωνιστεί με εργοστασιακή ομάδα το 2010. Στόχος του για φέτος είναι να αποδειχτεί ανταγωνιστικός και να επωφεληθεί από την πλούσια εμπειρία του team mate του, Loris Capirossi.

Επόμενο άρθρο »

ΑΠΟΣΤΟΛΗ WROOOM: H Ducati GP10 έχει πολλές αλλαγές

« Προηγούμενο άρθρο

HAYDEN: Αναζητά το "ιδιαίτερο δέσιμο" του Stoner με τη μοτοσυκλέτα της Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα