• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Alex Marquez: Ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2
Νέα 04/11/2019 - 13:16

Μετά από 5 νίκες, 10 βάθρα και 6 pole positions μέχρι στιγμής, ο Alex Marquez αναδείχθηκε σε Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 στον Αγώνα της Μαλαισίας!

 

Ο Alex έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2012, την ίδια χρονιά που κατάφερε να κατακτήσει τον Τίτλο στο Ισπανικό Πρωτάθλημα.

 

Έκανε τρεις έκτακτες συμμετοχές με την Estrella Galicia 0,0 καταφέρνοντας να πάρει την 6η θέση στο GP της Βαρκελώνης, ενώ αργότερα αντικατέστησε τον Simone Grotzkyj και στους 8 Αγώνες που έδωσε πήρε μια φορά θέση στη δεκάδα.

 

Το 2013 ήταν κανονική πλέον συμμετοχή στην Moto3, με την Estrella Galicia και το πρώτο του βάθρο δεν άργησε να έρθει.

 

Ήταν στην Indianapolis, όταν τερμάτισε 0,177’’ πίσω από τον Alex Rins για να πάρει τη 2η θέση, με τον Maverick Vinales τότε να είναι τρίτος.

 

Αργότερα μάλιστα κατάφερε να πάρει και την πρώτη νίκη της καριέρας του, στο Motegi, κι έτσι ήταν πανέτοιμος για την επόμενη χρονιά!

 

Το 2014 ήταν στην ίδια ομάδα, με μοτοσυκλέτα της Honda όμως και ο Alex έδωσε σκληρές μάχες με τον Jack Miller για τον Τίτλο, τον οποίο κατέκτησε με 3 νίκες και 7 βάθρα.

 

Εκείνη τη σεζόν ο Τίτλος της Moto3 κρίθηκε στον τελευταίο Αγώνα της χρονιάς, στην Valencia, με τον Marquez να πανηγυρίζει μέσα στην πατρίδα του την πρώτη του αυτή επιτυχία!

 

Την επόμενη χρονιά, το 2015, ανέβηκε στη μεσαία κατηγορία, όπου τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για τον Ισπανό.

 

Ως νεοφερμένος έδειξε, όμως, δείγματα του ταλέντου του, παίρνοντας θέσεις στη δεκάδα ενώ δυο φορές ήταν στην 4η θέση.

 

Το 2016 ήταν και πάλι μια δύσκολη σεζόν για τον Marquez, ο οποίος πάντως κατάφερε να πάρει το πρώτο του βάθρο στην Moto2, στον Αγώνα της Aragon.

 

Το επόμενο βήμα ήταν να πάρει τη νίκη και αυτή ήρθε το 2017, όταν αφού πήρε την πρώτη του pole στην Moto2, κατέκτησε και την πρώτη του νίκη. Ήταν στο GP της Jerez.

 

Ακολούθησαν δυο νίκες, στη Βαρκελώνη και στο Motegi και ο Alex – παρά τον τραυματισμό που είχε στα μισά της σεζόν – τερμάτισε 4ος στη βαθμολογία.

 

Το 2018 όλοι περίμεναν ότι θα ήταν διεκδικητής του Τίτλου, όμως τα πράγματα και πάλι δεν ήταν εύκολα, αν και οπωσδήποτε η εικόνα του ήταν κατά πολύ βελτιωμένη.

 

Πήρε έξι βάθρα και ήταν σταθερά απειλητικός για τους πρώτους. Το 2019 όμως θα ήταν η χρονιά του!

 

Ξεκίνησε τη σεζόν με ένα βάθρο στην Αργεντινή, αλλά στην πρώτη του επίσκεψη επί Ισπανικού εδάφους έχασε έδαφος, πέφτοντας στον Αγώνα της Jerez (τερμάτισε 24ος τελικά).

 

Όμως στη συνέχεια ήταν ο μόνος και ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής της κατηγορίας! Πήρε 3 συνεχόμενες νίκες σε Le Mans, Mugello και Montmelo, προτού τον ρίξουν στο Assen και χάσει την ευκαιρία να πάρει μια ακόμα νίκη.

 

Επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη Γερμανία, κέρδισε στην Τσεχία και ήταν 2ος στην Αυστρία, προτού κάνει ένα λάθος ο ίδιος και πέσει στο GP του Silverstone.

 

Ακολούθησαν δυο συνεχόμενα βάθρα, αλλά και μια περίοδος που ενώ οι αντίπαλοί του ανέβαιναν, ο ίδιος δεν έκανε καλούς Αγώνες.

 

Στην Ταϊλάνδη ήταν 5ος, στο Motegi 6ος και στην Αυστραλία 8ος, που ήταν από τα χειρότερά του αποτελέσματα σε όλη τη σεζόν.

 

Όμως στην Sepang από την πρώτη ημέρα έδειξε αποφασισμένος να κλειδώσει την υπόθεση «Τίτλος» εκεί και με δυνατό ρυθμό και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του ρίχτηκε στη μάχη.

 

Μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει τον Brad Binder, που ήταν από τους βασικούς του αντιπάλους φέτος, αλλά έμεινε μπροστά από τον άλλο του αντίπαλο, τον Tom Luthi.

 

Τερμάτισε δεύτερος, με τον Ελβετό να παίρνει την 3η θέση και μ’ αυτόν τον τρόπο ο Alex Marquez αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής για 2η φορά στην καριέρα του!

Επόμενο άρθρο »

Χοροπηδούσε η Ducati του Petrucci!

« Προηγούμενο άρθρο

Fabio: Πολλές ταλαντώσεις…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα