• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
GRAZIANO ROSSI: "Μόλις πιστέψεις ότι είσαι ο καλύτερος, σταματάς να βρίσκεσαι στην κορυφή..."
Συνέντευξη με τον πατέρα του Valentino Rossi.
Νέα 11/12/2009 - 13:39

Ο πρώην αναβάτης και πατέρας του 9 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, έδωσε πρόσφατα μια απολαυστική συνέντευξη. Ακολουθούν οι σημαντικότερες δηλώσεις του.

 

Σχετικά με το αν πηγαίνει ακόμα σε αγώνες MotoGP:

 

Δε μου αρέσουν οι πτήσεις, οπότε δεν πηγαίνω σε αγώνες εκτός Ευρώπης. Φυσικά, προσπαθώ να βρίσκομαι σε όλους τους Ευρωπαϊκούς αγώνες. Συνήθως πηγαίνω οδικώς στις διάφορες πίστες. Πάντως νομίζω ότι ο Valentino κάνει καλά τη δουλειά του, ασχέτως της παρουσίας μου.

 

Σχετικά με το αν μισεί τους αντιπάλους του Valentino:

 

Όχι βέβαια. Ποτέ δε μίσησα κανέναν. Αλλά μερικές φορές έχει τύχει να αντιπαθήσω κάποιους που αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τον Valentino, μέσα σε έναν αγώνα. Αυτή την περίοδο οι μεγαλύτεροι αντίπαλοί του είναι ο Jorge Lorenzo και ο Casey Stoner. Βεβαίως και ο Dani Pedrosa είναι επίσης πολύ γρήγορος. Πάντα αντιμετώπιζα αυτούς τους αναβάτες με σεβασμό και φυσικά, όχι με μίσος.

Graziano Rossi 2
Graziano Rossi 2

 

Σχετικά με τη δική του αγωνιστική καριέρα:

 

Ξεκίνησα το 1979 σχετικά καλά, αλλά οι τρεις νίκες μου στα 250cc δεν μπορούν να συγκριθούν με τις περισσότερες από 100 του Valentino. Αν έπρεπε να περιγράψω την καριέρα μου θα έλεγα ότι ήταν σύντομη και γεμάτη ατυχίες. (Ο Graziano ξεκίνησε να αγωνίζεται στα 250cc το 1979, παίρνοντας τρεις νίκες εκείνη τη χρονιά. Το 1980 ανέβηκε στα 500cc, αλλά η αγωνιστικές υποχρεώσεις του διακόπηκαν προσωρινά, λόγω ενός σοβαρού τροχαίου ατυχήματος, που είχε στο δρόμο. Η αγωνιστική του καριέρα ολοκληρώθηκε το 1982, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα στον αγώνα της Imola.)

Graziano Rossi 3
Graziano Rossi 3

 

Σχετικά με το αν συνεχίζει να δίνει συμβουλές στον Valentino:

 

Αν θυμάμαι καλά, την τελευταία φορά που του έδωσα κάποια συμβουλή ήταν στην ηλικία των 6. Ο Valentino είναι ένας πολύ δυνατός χαρακτήρας. Όταν ξεκινήσαμε να τρέχουμε με go-karts και mini-bikes, κάποιες φορές προσπάθησα να τον καθοδηγήσω. Γρήγορα κατάλαβα ότι δεν είχε νόημα, διότι δε χρειαζόταν τις συμβουλές μου. Στον Valentino δεν αρέσει να τον καθοδηγούν και να του δίνουν συμβουλές. Θέλει να βρίσκει μόνος του τις λύσεις. Σχετικά με τη σχέση του με τον Valentino: Είμαι πολύ κοντά με το γιο μου, αλλά δε θα μπορούσαμε να χτίσουμε μια κλασική οικογενειακή σχέση μεταξύ μας. Κανονικά, ένας πατέρας πρέπει πάντα να συμβουλεύει το γιο του, αλλά όπως είπα και πριν με τον Valentino αυτό είναι αδύνατον. Ένας γονιός μπορεί επίσης να δώσει στο παιδί του την ευκαιρία να γνωρίσει πολλά διαφορετικά πράγματα και καταστάσεις, έτσι ώστε το παιδί μετά να αποφασίσει τι είναι το καλύτερο. Νομίζω ότι ο γονιός μπορεί να φτάσει μέχρι εκεί.

Graziano - Valentino 1
Graziano - Valentino 1

 

Σχετικά με το πλεονέκτημα του Valentino, απέναντι στους ανταγωνιστές του:

 

Ας υποθέσουμε ότι είσαι γρήγορος. Όλοι σου αρχίζουν και σου λένε: “Είσαι γρήγορος, είσαι ο καλύτερος”. Αν το πιστέψεις θα ξεχάσεις από που προήλθες και δε θα μείνεις στην κορυφή. Το σημαντικότερο είναι να παραμείνεις αληθινός, να έχεις πίστη στον εαυτό σου και κυρίως να είσαι προσγειωμένος. Μόλις πιστέψεις ότι είσαι ο καλύτερος, σταματάς να είσαι στην κορυφή. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει πρόοδος. Ο Valentino ποτέ δεν πίστεψε ότι είναι ο καλύτερος, ούτε καν τώρα. Δουλέυει σκληρά και σε κάθε αγώνα προσπαθεί να μαθαίνει καινούρια πράγματα και να σημειώνει πρόοδο.

Graziano - Valentino 2
Graziano - Valentino 2

 

Σχετικά με το γιατί έκοψε τα θρυλικά, μακριά του μαλλιά:

 

Είχα βάλει στοίχημα με τον Valentino ότι όταν θα έπαιρνε τον πρώτου του Τίτλο στα 500cc, θα έκοβα τα μαλλιά μου. Το ήθελε πραγματικά και τελικά τα κατάφερε. Τότε, αναγκάστηκα να κουρευτώ. Τουλάχιστον τώρα μου αρέσει αυτό το στυλ.

Graziano - Valentino 3
Graziano - Valentino 3

Επόμενο άρθρο »

MOTO2: Οι μοτοσυκλέτες της Supersport πάνε καλύτερα!

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK: Φινάλε με σούπερ BIAGGI

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα