• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τέλος στο τεστ της Τσεχίας (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)
Πρώτος ο Quartararo, πολλή δουλειά για όλους
Νέα 05/08/2019 - 20:13

Το πολύ σημαντικό τεστ στην πίστα του Brno, για τις ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ολοκληρώθηκε στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

 

Αμέσως μετά τον Αγώνα της Κυριακής, τα εργοστάσια και οι οδηγοί είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, άλλοι λιγότερο κι άλλοι περισσότερο τα καινούργια εξαρτήματα που είχαν στη διάθεσή τους.

 

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για την Μ1 του 2020 που έφερε η Yamaha στην πίστα, σε μια κίνηση για να ξεκινήσει η εξέλιξή της από τώρα, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη για τη νέα χρονιά.

 

Την καινούργια μοτοσυκλέτα δοκίμασε ο Valentino Rossi, ο οποίος έκανε πολλά συγκριτικά ανάμεσα σ’ αυτή και στην «παλιά».

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο Vinales οδήγησε και αυτός, έστω για λίγο, τη νέα πρωτότυπη με τον κινητήρα και το πλαίσιο του 2020.

 

Τελικά, όπως δήλωσε ο Maverick, δοκίμασε τη νέα μοτοσυκλέτα. Ήταν γρήγορος, αλλά η πίστα είχε πρόσφυση και θέλει να τη δει και στο Misano που δεν θα έχει τόσο καλή πρόσφυση.

 

Επικεντρώθηκε περισσότερο στις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του για την Αυστρία, ενώ δοκίμασε και μια νέα θέση οδήγησης που είχε η Yamaha, την οποία πήρε και ο Valentino Rossi.

 

Ο Fabio Quartararo, για λογαριασμό της Yamaha, έκανε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας, κάνοντας αρκετή δουλειά με το carbon πιρούνι που πήρε από το εργοστάσιο.

 

Ο 20χρονος έκανε αρκετά συγκριτικά, αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρος αν θα το έχει στη μοτοσυκλέτα του για τον επόμενο Γύρο, που θα γίνει αυτό το Σ/Κ στην Αυστρία.

 

Όπως δήλωσε, έχει συνηθίσει το αλουμινένιο πιρούνι – με το οποίο τελικά έκανε στο τέλος τον πρώτο χρόνο – αλλά και το carbon έχει πολύ καλά στοιχεία.

 

Η Yamaha κυριάρχησε σήμερα στην πίστα, με τρεις δικές της μοτοσυκλέτες στις τρεις πρώτες θέσεις, καθώς πίσω από τον Fabio ήταν οι Vinales και Morbidelli.

Οι τρεις αυτοί αναβάτες είχαν διαφορά μικρότερη από δυο δέκατα μεταξύ τους (!) ενώ στα δυο περίπου δέκατα πίσω από τον πρώτο ήταν η Suzuki του Alex Rins.

 

Ο Ισπανός - που τέσταρε το νέο φέρινγκ της Suzuki, ένα ψαλίδι και διάφορες ρυθμίσεις στα ηλεκτρονικά ενόψει Αυστρίας - ήταν ανάμεσα στους 5 αναβάτες που κατάφεραν να σπάσουν το φράγμα του 1:56, με τον Crutchlow να τον ακολουθεί.

 

Να σημειώσουμε ότι ο Franco Morbidelli ανέβηκε στην 3η θέση της λίστας κάνοντας τον καλό του χρόνο με το καινούργιο μεσαίο πίσω ελαστικό της Michelin, που εξελίσσεται για το 2020. 

 

Επιπλέον, ο Franco δούλεψε αρκετά με τα ηλεκτρονικά και τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του και στο τέλος των δοκιμών ήταν ευχαριστημένος με την πρόοδο που σημείωσε με την ομάδα του.

 

Με τον τελευταίο του γύρο ο Valentino Rossi έκανε 1:56,015 και πήρε την 6η θέση, με τον Joan Mir να είναι μόλις 0,149’’ πιο αργός από τον Ιταλό.

 

Περίπου μισή ώρα πριν το τέλος, ο Mir είχε μια πτώση που οδήγησε σε κόκκινη σημαία και σύντομη διακοπή, με τον οδηγό της Suzuki να είναι καλά στην υγεία του, αλλά πήγε στο κοντινό νοσοκομείο για εξετάσεις.

 

Έξι δέκατα μακριά από την κορυφή έμεινε τελικά ο Marc Marquez, στην 8η θέση, έχοντας ωστόσο αρκετή δουλειά μ’ ένα καινούργιο πλαίσιο που είχε στη διάθεσή του!

Δεν είναι ούτε το «παλιό», ούτε το καινούργιο που δοκίμαζε το προηγούμενο διάστημα, αλλά ένα εντελώς νέο που είναι μια λύση ανάμεσα στα δυο αυτά.

 

Επιπλέον, ο Marquez δοκίμασε κι ένα «κουτάλι» στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του, το οποίο δεν αποκλείεται να έχουν στο GP της Αυστρίας.

 

Ο Pecco Bagnaia πήρε την 9η θέση και ήταν ένα δέκατο πιο γρήγορος από τον Danilo Petrucci της Ducati.

 

Οι κόκκινοι είχαν το νέο φέρινγκ στις δοκιμές, το οποίο όμως έβαλε στη μοτοσυκλέτα του μόνο ο Andrea Dovizioso.

Ο Petrux αντίθετα, έριξε το βάρος κυρίως στις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του και στο τέλος έδειχνε ικανοποιημένος με αυτά που είχαν βρει.

 

Από την άλλη, ο Dovi δοκίμασε το νέο φέρινγκ και του άρεσε, ωστόσο δεν ήταν τόσο βέβαιος για ένα νέο ψαλίδι που είχε στη διάθεσή του.

 

Οι πιο «δουλευταράδες» της ημέρας ήταν ο Quartararo και ο Vinales που συμπλήρωσαν 78 γύρους έκαστος.

Επόμενο άρθρο »

Με αναβαθμίσεις στην Αυστρία ο Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Θετικά κι αρνητικά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα