• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
CAMPINOTI: "Η σταθερότητα θα είναι η βάση μας για το 2010."
Ο επικεφαλής της Pramac Ducati θέτει τους στόχους για την επόμενη σεζόν.
Νέα 01/12/2009 - 07:27

Το 2009 ήταν μια χρονιά με ανάμικτων συναισθημάτων για την ομάδα της Pramac Racing. Η δορυφορική ομάδα της Ducati στελεχώθηκε από δύο rookies, τον Mika Kallio και τον Niccolò Canepa. Ο Φινλανδός εξασφάλισε τον Τίτλο "Rookie της Χρονιάς", ενώ ο Canepa δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα στην πρώτη του χρονιά στη Μεγάλη Κατηγορία. Το 2010, ο Aleix Espargaró θα πλαισιώσει τον Kallio, μετά από τις εντυπωσιακές wildcard εμφανίσεις που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Ο επικεφαλής της ομάδας, Paolo Campinoti ελπίζει η εμπειρία που αποκτήθηκε φέτος να βοηθήσει την ομάδα, ώστε η προσπάθειά τους το 2010 να είναι πιο σταθερή και αποδοτική. “Για εμάς, η φετινή χρονιά ήταν αυτό που θα έλεγε κανείς χρονιά μελέτης”, δήλωσε ο Campinoti. 

 

"Αλλάξαμε και προσαρμόσαμε αρκετά πράγματα. Ο κύριος στόχος μας ήταν να βελτιώσουμε τη σταθερότητά μας και νομίζω ότι το πετύχαμε. Το 2010 θέλουμε να κρατήσουμε τους δύο αναβάτες μας καθώς και τα περισσότερα μέλη της ομάδας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και νομίζω ότι έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε φέτος. Αν μπορούμε και του χρόνου να κατακτήσουμε τον Τίτλο "Rookie της Χρονιάς", θα είναι καταπληκτικό, διότι το 2010 θα συμμετέχουν πολλοί ταλαντούχοι rookies στα MotoGP."

 

O Campinoti είναι επίσης αισιόδοξος για την προετοιμασία της ομάδας και για τη δουλειά που θα γίνει πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος. "Περιμένουμε ότι και οι δύο αναβάτες μας θα βελτιωθούν, ειδικά ο Espargaró, ο οποίος δεν έχει ακόμα μεγάλη εμπειρία. Κατά συνέπεια, η περίοδος προετοιμασίας θα είναι για αυτόν πολύ σημαντική. Πιστεύω ότι θα καταφέρει να αποκτήσει εμπιστοσύνη στη μοτοσυκλέτα."

 

Σχετικά με τον Mika Kallio, που είναι πλέον ο πιο έμπειρος αναβάτης της ομάδας, ο Campinoti δήλωσε: "Είμαι αισιόδοξος ότι ο Mika θα βελτιώσει τα αποτελέσματά του το 2010, διότι φέτος ήταν μόλις η πρώτη του σεζόν στα MotoGP. Μετά το ατύχημα που είχε στο Assen έχασε αρκετή από την εμπιστοσύνη που είχε στον εαυτό του, αλλά πιστεύω ότι έχει αρχίσει να την ξαναβρίσκει. Στα 250cc ήταν από τους δυνατότερους ανταγωνιστές του Jorge Lorenzo καθώς και πολλών άλλων αναβατών που σήμερα διακρίνονται. Γι' αυτό πιστεύω ότι μπορεί να τα πάει πολύ καλά."

Επόμενο άρθρο »

LCR HONDA: Οι στόχοι της ομάδας για το 2010.

« Προηγούμενο άρθρο

Το περιοδικό IGNITION στο “NO LIMITS”

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα