• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
CAPIROSSI: «H GSV-R χρειάζεται ριζική ανανέωση»
O Ιταλός ζητάει από την Suzuki να λύσει τα προβλήματα πρόσφυσης που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια η GSV-R...
Νέα 30/11/2009 - 14:31

Ριζική ανανέωση χρειάζεται η μοτοσυκλέτα της Suzuki σύμφωνα με τον Loris Capirossi.

H φετινή σεζόν ήταν απογοητευτική για την ομάδα η οποία δεν κατάφερε να σημειώσει ούτε ένα πόντιουμ.

Στις δοκιμές της Valencia ο πολύπειρος αναβάτης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει κάποια νέα εξαρτήματα που ετοίμασε το ιαπωνικό εργοστάσιο για τον κινητήρα, καθώς επίσης και νέο πλαίσιο, νέο φέρινγκ και νέες εξατμίσεις, ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, η GSV-R εξακολουθεί να βρίσκεται μακρά από τον ανταγωνισμό και για να μπορέσει να γεφυρώσει το χάσμα από τους αντιπάλους της θα πρέπει να δεχθεί ριζικές αλλαγές.

«Οι βελτιώσεις δεν είναι αρκετές και είμαστε ακόμα πολύ μακριά. Δοκιμάζοντας όλα αυτά τα νέα εξαρτήματα στη Valencia μας βοήθησαν στο να κερδίσουμε μόνο κανά δυο δέκατα. Ακόμα παραμένουμε πολύ μακριά από τον ανταγωνισμό καθώς είμαστε πάνω από ένα δευτερόλεπτο και αυτό είναι το πρόβλημα», δήλωσε ο Capirex.

Το βασικό πρόβλημα της GSV-R είναι η αδυναμία προσαρμογής της στις κλιματολογικές αλλαγές. Στις πιο κρύες συνθήκες το πλαίσιο δεν μπορεί να φέρει τα ελαστικά στην κατάλληλη θερμοκρασία λειτουργίας τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα πρόσφυσης: «Η μοτοσυκλέτα μας είναι πολύ ευαίσθητη στις καιρικές συνθήκες. Αν οι συνθήκες είναι ζεστές τότε έχουμε πιθανότητες να φέρουμε τα λάστιχα στη σωστή θερμοκρασία. Αν όμως είναι κρύες τότε είμαστε σε κρίση. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το πλαίσιο γιατί δεν είναι ικανό να ρίξει αρκετό βάρος στα ελαστικά ώστε αυτά να ζεσταθούν και να έχουμε κράτημα και πρόσφυση. Το συγκεκριμένο θέμα υπήρχε απ' όταν πήγα στη Suzuki προ διετίας και ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να το λύσουμε».

Επόμενο άρθρο »

Το περιοδικό IGNITION στο “NO LIMITS”

« Προηγούμενο άρθρο

2oς ο ROSSI στο Monza Rally Show

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα