• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Πήρα αυτό που ήθελα!
Ήμουν μπροστά από την Ducati
Νέα 01/07/2019 - 11:13

Ο Marc Marquez δεν κατάφερε να κερδίσει στο Assen χτες, ωστόσο η δεύτερη θέση που πήρε ήταν σαν νίκη, όπως δήλωνε μετά τον Αγώνα στο parc ferme!

 

Κι αυτό επειδή ο Ισπανός αναβάτης κατάφερε να τερματίσει μπροστά από τον βασικό του αντίπαλο, τον Andrea Dovizioso και να διευρύνει τη μεταξύ τους διαφορά στους 44β.

 

«Στόχος μου ήταν το βάθρο», επιβεβαίωνε μετά το τέλος του Αγώνα, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

 

«Είδα ότι ο Quartararo δυσκολευόταν κι έτσι έμεινα πολύ κοντά στον Vinales, όχι για να κερδίσω – γιατί ήξερα ότι το λάστιχο δεν θα άντεχε – αλλά για να ξεφύγω από τον Fabio».

 

Ο ίδιος έκανε την έκπληξη στον Αγώνα και παρά το ότι ήταν πολύ δυνατός με το σκληρό πίσω ελαστικό, επέλεξε τελικά το μαλακό της Michelin.

 

«Με το σκληρό δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να κερδίσω. Ο Maverick είχε καλύτερο ρυθμό από εμένα. Η στρατηγική μου ήταν τέλεια, διότι με το σκληρό δεν θα μπορούσα να είμαι μπροστά στους πρώτους γύρους».

 

«Ήξερα ότι αν ήμουν μακριά από το γκρουπ κι έπρεπε να πιέσω για να τους προλάβω, ενδεχομένως να μου κόστιζε».

 

«Όταν είδα ότι ο Rins έπεσε, πίεσα για να πάρω την πρώτη θέση κι ας ήξερα ότι αυτό θα μου στοίχιζε στο τέλος. Η στρατηγική μου ήταν τέλεια. Πήρα ακριβώς αυτό που ήθελα».

 

Τον ρώτησαν αν θεωρεί ότι, μετά τη νίκη του χτες στο Assen, ο Maverick Vinales μπορεί να αποδειχθεί αντίπαλός του στη μάχη για τον Τίτλο φέτος.

 

«Έχασα 5β από αυτόν σήμερα, όμως ο στόχος μου ήταν να είμαι μπροστά από τις Ducati και τον Rins. Η Yamaha βελτιώνεται κι αυτό γίνεται φανερό».

 

«Απ’ ότι έχουμε δει στους τελευταίους Αγώνες, είναι η πιο ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα. Θα δούμε, όμως, πως θα τα πάνε σε πίστες με λίγη πρόσφυση».

 

«Όσο για τον Vinales, είναι μακριά για τον Τίτλο αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Θα είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος για το δεύτερο μισό της χρονιάς».

 

Και πλέον ο Marc αρχίζει να σκέφτεται το Sachsenring, έχοντας ένα προβάδισμα 44 βαθμών από τον Dovizioso.

 

«Είναι μια καλή διαφορά, αλλά τα πάντα μπορούν να συμβούν, όπως είδαμε και στην Moto2 με τον αδερφό μου να χάνει την 1η θέση στη βαθμολογία».

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Ήμουν ηλίθιος!

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Έπαιξα σωστά τα χαρτιά μου!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα