• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νικητές σε διπλό ταμπλό (WSBK/MotoGP)
Mόλις 13 αναβάτες έχουν νικήσει αγώνες σε Superbike και MotoGP κανείς όμως δεν έχει καταφέρει να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής και στις 2 κατηγορίες...
Νέα 28/11/2009 - 12:57

Μετά το θριαμβευτικό πέρασμά του από το WSBK όπου κατάφερε στo ντεμπούτο του να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο Ben Spies έχει μπροστά μου μια νέα μεγάλη πρόκληση: τα MotoGP.

Ο Τεξανός αναβάτης θα αγωνίζεται από το 2010 με τα χρώματα της Yamaha Tech 3 και όπως λέει ο ίδιος, ο στόχος του στην πρώτη του σεζόν στα MotoGP είναι να έχει σταθερούς τερματισμούς στην πρώτη 10άδα.

Πάντως αν κρίνουμε από τα πρώτα δείγματα γραφής που μας έχει δώσει στις 4 wild card συμμετοχές του (3 με τη Rizla Suzuki και μια με την εργοστασιακή Yamaha), το μέλλον του στο κορυφαίο Πρωτάθλημα των 2 τροχών προδιαγράφεται λαμπρό.

Μέχρι σήμερα μόλις 13 είναι οι αναβάτες που έχουν καταφέρει να σημειώσουνJohn Kocinski - Mick Doohan - Wayne Rainey

John Kocinski - Mick Doohan - Wayne Rainey
νίκες τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike όσο και στα MotoGP.

Στόχος του Spies είναι να μπει σε αυτή τη λίστα και γιατί όχι να μπορέσει κάποια στιγμή να γίνει ο μοναδικός αναβάτης στην ιστορία που θα έχει στεφθεί Πρωταθλητής και στις δύο κατηγορίες...

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο John Kocinski έχει πάρει Πρωτάθλημα τόσο στα Superbike (1997) όσο και στα GP, όχι όμως στην μεγάλη κατηγορία (500cc) αλλά στα 250cc, το 1990. Στη μεγάλη κατηγορία έχει σημειώσει 4 νίκες.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τους 13 αναβάτες που έχουν σημειώσει νίκες και στα δύο Πρωταθλήματα:

Αlex Barros: O Βραζιλιάνος έχει σημειώσει 7 νίκες στα MotoGP (4 στην εποχή των 500cc και 3 στην 4χρονη εποχή των MotoGP), ενώPierfrancesco Chili - Alex Barros
Pierfrancesco Chili - Alex Barros
και στο σύντομο πέρασμά του από τα Superbike κατάφερε να σημειώσει νίκη (2006, Ιmola).

Troy Bayliss: Ο 2ος πιο πετυχημένος αναβάτης στην ιστορία των Superbike (3 Πρωταθλήματα και 52 νίκες), σημείωσε την μοναδική του νίκη στα MotoGP το 2006 στον τελευταίο αγώνα της εποχής των 990cc που έγινε στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia.

Max Biaggi: O 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 250cc με τις 13 νίκες στην κορυφαία κατηγορία (500cc/MotoGP), έχει σημειώσει ως τώρα και 4 νίκες στο WSBK...

Carlos Checa: O συμπαθής Ισπανός με τις 2 νίκες στα MotoGP, έχει πετύχει και 2 νίκες στα Superbike.

Pierfrancesco Chili: O Μπολονέζος αναβάτης έχει πετύχει συνολικά 5 νίκες στα GP, μια εκ τωνRegis Laconi
Regis Laconi
οποίων στα 500cc. Η μοναδική του νίκη στην κορυφαία κατηγορία των MotoGP σημειώθηκε το 1989 στο GP των Εθνών που διεξήχθη στην πίστα του Misano. Να σημειωθεί ότι σε εκείνον τον αγώνα οι κορυφαίοι αναβάτες της εποχής (Spencer, Lawson, Rainey, Schwantz, Doohan, Mamola) προτίμησαν να μην πάρουν μέρος κρίνοντας πως οι συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα εξαιτίας της βροχής που έπεφτε έθεταν σε κίνδυνο την υγεία τους. Στα Superbike, παρότι δεν κατάφερε να πάρει κάποιο τίτλο έχει σημειώσει 10 pole positions και 17 νίκες.

Mick Doohan: Ο σπουδαίος Αυστραλός πριν ξεκινήσει την καριέρα του στα MotoGP είχε περάσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike σημειώνοντας 3 νίκες με την Yamaha. Μετέπειτα κατέκτησε 5 συνεχόμενα Πρωταθλήματα στα 500c σημειώνοντας 54Ben Spies
Ben Spies
νίκες και 58 pole positions.

John Kocinski: Πρωταθλητής το 1997 στα Superbike, με 14 νίκες στο ενεργητικό του, ο Αμερικανός αναβάτης έχει σημειώσει επίσης και 4 νίκες στα 500cc, ενώ το 1990 είχε στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 250cc, κατηγορία στην οποία έχει πανηγυρίσει 9 πρωτιές.

Regis Laconi: Ο Γάλλος αναβάτης έχει σημειώσει μια νίκη στα 500cc (1999, Valencia), ενώ έχει και 11 νίκες στo WSBK.

Marco Lucchinelli: O Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 500cc το 1981, έχει σημειώσει 6 νίκες στα GP, ενώ το 1988 πέτυχε και 2 νίκες στα Superbike.

Kevin Magee: O Αυστραλός αναβάτης έχει πετύχει 2 νίκες στο WSBK στον αγώνα της πατρίδας του (το 1991 και το 1992), ενώ το 1988 νίκησε τον αγώνα των 500cc που διεξήχθη στην Ισπανία.

Garry McCoy: Ο «Sliding King» όπως τον αποκαλούν, έχει σημειώσει 3 νίκες στα 500cc, όλες το 2000 οδηγώντας για την Red Bull Yamaha WCM. Στα Superbike έχει μία νίκη, αυτήν που πέτυχε το 2004 στο Phillip Island οδηγώντας για την NCR Ducati.

Makoto Tamada: Δύο νίκες έχει πετύχει στα MotoGP o Ιάπωνας αναβάτης (το 2004 στο Rio και στο Motegi), ενώ πριν μπει στα GP, είχε αφήσει το στίγμα του στο WSBK συμμετέχοντας ως Wild card σε αγώνες της πατρίδας του. Μάλιστα είχε καταφέρει να σημειώσει 3 νίκες στην πίστα του Sugo (2 το 2001 και μία το 2002).

Chris Vermeulen: Με 10 νίκες στο ενεργητικό του στο WSBK, o Αυστραλός δεν είχε και τόσο καλή πορεία στα MotoGP. Παρ' όλα αυτά κατάφερε το 2007 να νικήσει στο βρεγμένο Le Mans χαρίζοντας στη Suzuki την πρώτη της -και μοναδική ως σήμερα- νίκη στην 4χρονη εποχή.

Επόμενο άρθρο »

MARQUEZ: Ξεκινάει την προετοιμασία με την ομάδα της Ajo Motosport.

« Προηγούμενο άρθρο

Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του BARBERA στη Jerez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα