• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Michelin: Ευκαιρία για νέα ρεκόρ!
Ο επόμενος Γύρος στο Montmelo
Νέα 11/06/2019 - 10:33

Κοντά στην Βαρκελώνη και συγκεκριμένα στην πίστα Montmelo, θα συνεχιστεί αυτό το Σ/Κ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών.

 

Μια πίστα που θεωρείται από τις καλύτερες – σε ό,τι αφορά στο σχεδιασμό της – και την αγαπούν πολύ οι οδηγοί, λόγω των υψομετρικών διαφορών, των γρήγορων στροφών της και της μεγάλης ευθείας.

 

Το Montmelo έχει καινούργια άσφαλτο από πέρυσι, όταν και άλλαξε και η διάρκεια του Αγώνα, κάτι που σημαίνει ότι από πέρυσι ισχύουν όλα τα ρεκόρ.

 

Έτσι, η Michelin θα προσπαθήσει να καταρρίψει τα δικά της ρεκόρ σε μια πίστα που «τρώει» λάστιχο και θέλει προσοχή από τους οδηγούς.

 

Τα μπροστινά και τα πίσω ελαστικά (σλικ) θα είναι διαθέσιμα σε μαλακή, μεσαία και σκληρή γόμα. Οι πρώτες δυο θα είναι συμμετρικές και η σκληρή θα είναι ασύμμετρη, με τη δεξιά πλευρά ενισχυμένη.

 

Φυσικά διαθέσιμα θα είναι και τα βρόχινα ελαστικά, με τα μπροστινά να είναι διαθέσιμα σε μαλακή και μεσαία γόμα. Το ίδιο και τα πίσω, τα οποία είναι ασύμμετρα.

 

«Πρόκειται για μια πίστα που δοκιμάζει σε σημαντικό βαθμό τα ελαστικά», σχολιάζει ο Pierro Taramasso της Michelin.

 

«Έχει όλων των ειδών τις στροφές, μια μεγάλη ευθεία και καταστρέφει αρκετά τη δεξιά πλευρά των ελαστικών, κάτι που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε ένα ελαστικό που να κάνει τα πάντα!»

 

«Επιπλέον ανεβάζει εύκολα θερμοκρασία, άρα θα πρέπει να είναι λειτουργικό και σε υψηλές θερμοκρασίες».

 

«Πέρυσι η άσφαλτος ήταν ολοκαίνουργια και μαζί με το τεστ που έγινε, μαζέψαμε πολύτιμα δεδομένα που μας βοήθησαν να επιλέξουμε σωστά φέτος».

 

«Το GP αυτό το διασκεδάζουν όλοι οι οδηγοί, η ατμόσφαιρα είναι καταπληκτική και ανυπομονούμε να σπάσουμε τα δικά μας ρεκόρ».

 

«Ειδικά τώρα, που είμαστε και περισσότερο προετοιμασμένοι για το τι να περιμένοθμε από την άσφαλτο».

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Πριν το 2019

« Προηγούμενο άρθρο

Montmelo: Άλλος ένας θεαματικός Αγώνας;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα