• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Montmelo: Άλλος ένας θεαματικός Αγώνας;
Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στην Βαρκελώνη αυτό το Σ/Κ
Νέα 10/06/2019 - 17:04

Το Mugello δεν ήταν απλά ένας ακόμα Αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά μια θεαματική μάχη ανάμεσα σε τρεις οδηγούς, με έπαθλο τη νίκη και τους 25β.

 

Θα καταφέρει, άραγε, το Montmelo και η Βαρκελώνη να μας προσφέρει αντίστοιχο θέαμα; Θα το μάθουμε αυτή την Κυριακή το μεσημέρι!

 

Στην Ιταλία ο Danilo Petrucci έγραψε ιστορία, αλλά ήταν ο Marc Marquez που έφυγε κερδισμένος από μια δύσκολη πίστα γι’ αυτόν.

 

Μπορεί να έχασε τη μάχη από την Ducati, αλλά πάνω σ’ αυτή δεν ήταν ο Andrea Dovizioso, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει τη διαφορά του από τον Ιταλό.

 

Έτσι, φτάνει στην Καταλονία με 12 βαθμούς διαφοράς, για να προσπαθήσει να πάρει τη νίκη μέσα στην πατρίδα του και να διευρύνει κι άλλο τη διαφορά του.

 

Ο Marc δεν θέλει τη νίκη απλά επειδή θα αγωνίζεται μέσα στην πατρίδα του. Θέλει να κερδίσει για να πάρει εκδίκηση και για την ήττα του από την Ducati στο Mugello.

 

Όμως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Στο Montmelo ήταν που πέρυσι είχε κερδίσει η Ducati, ενώ φέτος οι αντίπαλοι για τον Marc είναι περισσότεροι.

 

Πέρα από τις κόκκινες μοτοσυκλέτες, έχουμε την Suzuki και τον Alex Rins που θα κυνηγήσει το βάθρο, όπως άλλωστε το ίδιο θα κάνει και ο Jack Miller.

 

Ειδικά ο Rins, αλλά και ο Andrea Dovizioso, θα έχουν ως βασικό τους στόχο – πριν τον Αγώνα – να πάρουν μια καλύτερη θέση στο σχηματισμό εκκίνησης της Κυριακής.

 

Από την άλλη, ο Valentino Rossi προέρχεται από έναν από τους χειρότερούς του Αγώνες στην καριέρα του.

 

Αυτό που είναι ακόμα πιο δύσκολο να «χωνέψει» ο Ιταλός, είναι το γεγονός ότι αυτός ο Αγώνας έγινε μέσα στην πατρίδα του, μέσα στην πίστα του.

 

Επομένως το κίνητρό του είναι ακόμα μεγαλύτερο. Και δεν θέλει απλά να βελτιώσει την εικόνα του, αλλά και να κερδίσει μέσα στην έδρα των Ισπανών!

 

Την ίδια ώρα ο Maverick Vinales θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την έδρα του για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

 

Φυσικά δεν ξεχνάμε τον εξαιρετικό Fabio Quartararo, ο οποίος τουλάχιστον στον ένα γύρο είναι ικανός να κάνει «ζημιές» στους αντιπάλους του.

 

Ο Γάλλος έκανε πρόσφατα εγχείριση για arm-pump και μένει να δούμε πόσο αυτή θα τον έχει επηρεάσει.

 

Σε καλή κατάσταση είναι και ο Franco Morbidelli, ο ομόσταυλός του, όπως και ο Pol Espargaro της ΚΤΜ, που σήμερα έχει τα γενέθλιά του και γίνεται 28 χρονών!

 

Ο Pol, μαζί με τον αδερφό του, τον Aleix Espargaro, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μόλις μερικά μέτρα από την πίστα, οπότε και το δικό τους κίνητρο είναι μεγάλο.

 

Από την άλλη, κάτι ν’ αλλάξει στη μέχρι τώρα πορεία του ζητά ο Jorge Lorenzo, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στην Ιαπωνία, εν μέσω φημών ότι μπορεί ακόμα και να του διακόψει το συμβόλαιο η Honda!

 

Κάτι τέτοιο δεν έγινε, ωστόσο ο Ισπανός θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, κάτι που ισχύει και για την άλλη Honda, αυτή του Cal Crutchlow.

 

Άλλωστε ο Cal έχασε στον πρόσφατο Αγώνα του Mugello από τον ομόσταυλό του, τον Takaaki Nakagami, ο οποίος πήρε το καλύτερό του αποτέλεσμα σε Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας.

 

Το συναρπαστικό Πρωτάθλημα του MotoGP συνεχίζεται στην Ισπανία, με πολλά ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα για την ώρα.

 

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις θα γίνουν, όπως πάντα τα τελευταία χρόνια, από την Cosmote TV, με την Moto3 να ανοίγει την αυλαία στις 09:55 το πρωί της Παρασκευής.

Επόμενο άρθρο »

Michelin: Ευκαιρία για νέα ρεκόρ!

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Γροθιά στο στομάχι!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα