• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello: Τα στατιστικά
O Rossi ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην πίστα!
Νέα 01/06/2019 - 15:24

Μετά το Le Mans, ο Marc Marquez είναι πρώτος στη βαθμολογία με 95β. Αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών μετά τους πρώτους πέντε Αγώνες μιας χρονιάς. Η πρώτη ήταν το 2015, όταν ο Valentino Rossi είχε 102 βαθμούς και ήταν πρώτος μπροστά από τον Jorge Lorenzo.

 

Η νίκη του Marc Marquez στο Le Mans ήταν η όγδοη συνεχόμενη νίκη Ισπανού αναβάτη στη μεγάλη κατηγορία στη συγκεκριμένη πίστα.

 

Στη Γαλλία, ο Andrea Dovizioso πήρε το 95ο βάθρο του στα GP, ισοφαρίζοντας τα βάθρα του Mick Doohan, ο οποίος βρίσκεται στη 12η θέση με τη λίστα των οδηγών που έχουν τα περισσότερα βάθρα στην ιστορία.

 

Επιπλέον, ήταν το 54ο βάθρο του Dovi στη μεγάλη κατηγορία, ισοφαρίζοντας αυτά του Randy Mamola ενώ έχει τέσσερα λιγότερα από τον Max Biaggi, που είναι στην 10η θέση της σχετικής λίστας.

 

Ο Danilo Petrucci πήρε το 7ο βάθρο της καριέρας του στα GP, ισοφαρίζοντας αυτά του Andrea Iannone και του Jorge Lorenzo και βρίσκεται στην 4η θέση της λίστας με τους οδηγούς της Ducati που έχουν τα περισσότερα βάθρα. Πρώτος είναι ο Casey Stoner με 42, δεύτερος ο Andrea Dovizioso με 32 και στην τρίτη θέση ο Loris Capirossi με 23.

 

Μετά τους πρώτους πέντε Αγώνες της χρονιάς, έχουμε οκτώ διαφορετικούς αναβάτες που έχουν ανέβει στο βάθρο των νικητών. Πέρυσι, το ίδιο διάστημα είχαμε εννέα διαφορετικούς οδηγούς.

 

Από το 2002 και μετά, στη σύγχρονη εποχή του MotoGP, στο Le Mans της Γαλλίας ήταν μόλις η δεύτερη φορά που είχαμε τρεις μοτοσυκλέτες της Ducati στις 4 πρώτες θέσεις. Την άλλη φορά που είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο ήταν στην Τουρκία, το 2007, με τον Casey Stoner να κερδίζει στον Αγώνα, τον Loris Capirossi να τερματίζει 3ος και τον Alex Barros να είναι τέταρτος!

 

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των δορυφορικών οδηγών βρίσκεται ο Jack Miller, με 42 βαθμούς, ενώ πίσω του ισοβαθμούν Cal Crutchlow και Franco Morbidelli με 34 βαθμούς έκαστος.

 

Ο Valentino Rossi είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στο Mugello, σε όλες τις κατηγορίες του Πρωταθλήματος, έχοντας συνολικά 9 νίκες: μία στα 125cc, άλλη μία στα 250cc και εφτά στη μεγάλη κατηγορία. Η τελευταία του νίκη στην πίστα ήταν το 2008.

 

Για 2η συνεχόμενη χρονιά κανείς από τους εργοστασιακούς οδηγούς της Yamaha δεν κερδίζει κάποιον από τους 5 πρώτους Αγώνες. Την τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο ήταν το 2002 και το 2003.

 

Μετά τον Αγώνα στο Le Mans, η Yamaha έχει 78 βαθμούς στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών. Η συγκομιδή της είναι η χαμηλότερη από το 2006, όταν το εργοστάσιο είχε 69 βαθμούς μετά τους πρώτους πέντε Αγώνες.

 

Ο Cal Crutchlow τερμάτισε στην ένατη θέση στον Αγώνα της Γαλλίας και έγινε ο πρώτος Βρετανός αναβάτης στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας, που έχει τερματίσει σε 100 Αγώνες στους βαθμούς.

 

Μόνο έξι αναβάτες έχουν καταφέρει να πάρουν βαθμούς μέχρι στιγμής σε όλους τους Αγώνες του 2019: ο Danilo Petrucci, ο Alex Rins, ο Valentino Rossi, ο Andrea Dovizioso και ο Pol Espargaro.

 

Ο Andrea Iannone πήρε την pole position στο Mugello το 2015, με μοτοσυκλέτα της Ducati, που ήταν και η πρώτη του στη μεγάλη κατηγορία. Ήταν η πρώτη φορά που Ιταλός αναβάτης, με Ιταλική μοτοσυκλέτα, παίρνει την pole position σε Ιταλική πίστα, μετά το 1972 όταν κάτι αντίστοιχο είχε πετύχει ο Giacomo Agostini στην Imola.

 

Στους βαθμούς στον Αγώνα του Le Mans ήταν ο Aleix Espargaro και έφτασε τους 993 βαθμούς από το ξεκίνημα της καριέρας του. Στο Mugello θα προσπαθήσει να φτάσει ή και να ξεπεράσει το όριο των 1,000 βαθμών!

 

Έκτακτη συμμετοχή θα κάνει στο Mugello δοκιμαστής της Ducati, Michele Pirro, ο οποίος θα φτάσει τα 100 Grand Prix στην καριέρα του.

 

Από τους rookies της μεγάλης κατηγορίας, μόνο ο Miguel Oliveira έχει καταφέρει να κερδίσει στο Mugello στο παρελθόν. Ο Πορτογάλος είχε επικρατήσει στον Αγώνα της Moto3 το 2015, ενώ ήταν νικητής και στον περσινό Αγώνα της Moto2.

 

O Fabio Quartararo τερμάτισε 8ος στο Le Mans, πίσω από τον ομόσταυλό του τον Franco Morbidelli, κάνοντας τον ταχύτερο γύρο στον Αγώνα για δεύτερη φορά φέτος. Εξακολουθεί και είναι μπροστά στη βαθμολογία των rookies, με 25 βαθμούς ενώ τον ακολουθούν οι Pecco Bagnaia με 9β, ο Joan Mir με 8β και ο Miguel Oliveira επίσης με 8β.

Επόμενο άρθρο »

O Marquez πήρε εκπληκτική pole position

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello Moto3: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα