• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello MotoGP: ΕΔ3
Ρεκόρ για Petrucci, KAT1 για Rossi/Dovi!
Νέα 01/06/2019 - 13:05

Ξεπερνώντας τη χτεσινή του αρρώστια, ο Danilo Petrucci κατάφερε σήμερα να κάνει τον καλύτερο χρόνο στις ΕΔ3, σημειώνοντας παράλληλα και νέο ρεκόρ πίστας!

 

Την ίδια ώρα ο ομόσταυλός του, ο Andrea Dovizioso, μαζί με τον Valentino Rossi ήταν μερικά από τα μεγάλα ονόματα που δεν κατάφεραν να περάσουν απευθείας στις ΚΑΤ2.

 

Όπως πάντα τα τελευταία λεπτά ήταν τα πιο συναρπαστικά, με τον Petrux να παίρνει την πρώτη θέση σημειώνοντας ένα καταπληκτικό 1:46,056.

 

Έτσι, κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ πίστας του Mugello για 152χιλ παρά το ότι είναι άρρωστος από χθες, κάτι το οποίο ισχύει και για τον Marc Marquez.

 

Εντελώς αντίθετη η εικόνα του Andrea Dovizioso, ο οποίος ολοκλήρωσε στην 11η θέση και θα χρειαστεί να περάσει από το πρώτο σκέλος των κατατακτήριων.

 

Ο Dovi, που ήδη παραπονούνταν από χθες ότι δεν είχε καλή αίσθηση πάνω στη μοτοσυκλέτα του, δεν έδειχνε άνετος ούτε στα τρίτα ελεύθερα σήμερα το πρωί.

 

Παραλίγο εκτός δεκάδας να μείνει και ο Marquez ο οποίος έδειχνε να δυσκολεύεται, αλλά τη στιγμή που έπρεπε κατάφερε να βρει έναν καλό χρόνο και να ανέβει στην 3η θέση.

 

Μαζί με τον Dovi, στο πρώτο σκέλος των κατατακτήριων θα είναι και ο Valentino Rossi, που πέρυσι είχε πάρει την pole position στην πίστα του Mugello.

 

Ο Ιταλός «πέταξε» την ευκαιρία να μπει στους 10 πρώτους, έχοντας μία έξοδο στην τελευταία στροφή της πίστας στο γρήγορο γύρο του.

 

Φανταστική ήταν η παρουσία και σήμερα του Pol Espargaro, ο οποίος έβαλε την KTM του όχι απλά στη δεκάδα, αλλά στην δεύτερη θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων!

 

Η εικόνα του ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη από την αντίστοιχη του Johann Zarco, που ήταν μόλις στην 20η θέση.

 

Να σημειωθεί ότι ο Pol Espargaro εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία που του δόθηκε να είναι πίσω από τον Marquez στο γρήγορο γύρο του.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής πήρε την 3η θέση, ενώ δυνατός ήταν σήμερα το πρωί ο Takaaki Nakagami, που έκανε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο μπροστά από τον Jack Miller που βελτιώθηκε στα τελευταία λεπτά.

 

Τότε ήταν που κατέβαζε χρόνους και ο Fabio Quartararo, ο όποιος έχανε αρκετά στην μεγάλη ευθεία της πίστας, μιας και δεν προσπάθησε να βρει κάποιον άλλον οδηγό να ακολουθήσει.

 

Πλην του Quartararo και ο και οι Maverick Vinales και Franco Morbidelli κατάφεραν να μπουν στη δεκάδα, με τον πρώτο να είναι 7ος και τον δεύτερο στην 9η θέση.

 

Ο Cal Crutchlow κατάφερε να περάσει και αυτός απευθείας στις ΚΑΤ2, παρά το ότι είχε μία πτώση στα τελευταία λεπτά.

 

Ο Pecco Bagnaia, που έκανε τη μεγάλη έκπληξη τη χθεσινή ημέρα, δεν κατάφερε να βελτιώσει το χθεσινό του χρόνο, αλλά χάρη στο λάθος του Rossi εξασφάλισε θέση στις ΚΑΤ2.

 

Από κει και πέρα, τόσο ο Jorge Lorenzo όσο και ο Alex Rins, έμειναν εκτός δεκάδας και μαζί με τους Dovi και Rossi, θα διεκδικήσουν μία από τις δύο θέσεις στις ΚΑΤ1.

 

Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον δύο από τα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας δεν θα καταφέρουν να ξεκινήσουν από τις τέσσερις πρώτες σειρές της εκκίνησης.

 

Ο Alex Rins, που είχε δείξει πολύ καλά στοιχεία στον ένα γύρο χτες, σήμερα είχε μία πτώση και παρά το ότι επέστρεψε στην πίστα δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του.

Επόμενο άρθρο »

Mugello Moto2: ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello Moto3: ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα