• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ετοιμάζει εκπλήξεις η Ducati
Για τον Αγώνα στο Mugello
Νέα 29/05/2019 - 13:51

Κάποια έκπληξη ετοιμάζει η Ducati για τον Aγώνα στο Mugello, με τις υποψίες να πέφτουν κυρίως στα αεροδυναμικά βοηθήματα.

 

 Το ότι θα υπάρξει κάποια έκπληξη φαίνεται ότι το είχε επιβεβαιώσει και πριν από λίγες ημέρες ο Paolo Ciabatti σε δηλώσεις του.

 

Δεν ήθελε όμως να αποκαλύψει περισσότερα.

 

Φυσικά ο κινητήρας είναι εκτός παιχνιδιού, καθώς όπως γνωρίζουμε - με εξαίρεση την Aprilia και την KTM - όλα τα άλλα εργοστάσια περιορίζονται σε επτά σφραγισμένους κινητήρες από την αρχή της χρονιάς.

 

Έτσι δεν θα υπάρξει επιπλέον ιπποδύναμη. Ποια θα είναι όμως η έκπληξη; Η εύκολη απάντηση αφορά στα αεροδυναμικά, σε έναν τομέα στον οποίο η Ducati έχει διαπρέψει.

 

Εδώ να θυμίσουμε τα λόγια του Αθλητικού Διευθυντή των κόκκινων:

 

«Δεν μπορούμε να είμαστε εντελώς ικανοποιημένοι με τη 2η θέση στο Le Mans, πλέον όμως το μυαλό μας είναι αποκλειστικά δοσμένο στο Mugello».

 

«Ιστορικά, σε αυτό το Grand Prix πάντα είχαμε κάτι καινούργιο στις μοτοσυκλέτες μας…»

 

Θα χρειαστεί λοιπόν να περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή ή το Σάββατο, για να μπορέσουμε να δούμε τι είναι αυτό που ετοιμάζει η Ducati.

 

Ο Dovizioso είχε καταφέρει να πάρει τη νίκη στο Mugello το 2017, ενώ φέτος φτάνει στην ίδια πίστα έχοντας μόλις 8 βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία, Marc Marquez.

 

Και ο Ciabatti προσθέτει:

 

«Θέλουμε να έχουμε τους οδηγούς μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για το Mugello. Έχουμε κερδίσει τους δύο τελευταίους Αγώνες εκεί και όλοι περιμένουν το κάτι παραπάνω από εμάς».

 

«Εννοείται ότι το Πρωτάθλημα φυσικά και δεν θα αποφασιστεί στο Mugello, αλλά είναι ο εντός έδρας Αγώνας μας και προφανώς είναι πολύ σημαντικός για εμάς».

 

Πέρα από τη νίκη του Dovi το 2017, πέρυσι ήταν ένας άλλος οδηγός της Ducati που κατάφερε να πάρει τους 25β στο Ιταλικό Grand Prix και αυτός ήταν ο Jorge Lorenzo.

 

Από την άλλη, να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες η Ducati - μαζί με την Aprilia και την KTM -  βρέθηκαν στο Mugello για ιδιωτικές δοκιμές με τους δοκιμαστές τους.

 

Όπως λέει ο Ciabatti, το Mugello όντως είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός Αγώνας για τους κόκκινους και το ίδιο ισχύει και για την Βαρκελώνη.

 

Σε αυτούς τους δύο Αγώνες είναι που θα προσπαθήσουν οι κόκκινοι να σταματήσουν τον Marc Marquez.

 

Άλλωστε μετά ακολουθούν οι Αγώνες σε Assen και Sachsenring, στους οποίους ο Ισπανός είχε καταφέρει να πάρει τη νίκη πέρυσι.

 

Εν αναμονή, λοιπόν, για να δούμε τι άσο θα βγάλει από το μανίκι του αυτή τη φορά ο δαιμόνιος Gigi DallIgna της Ducati!

Επόμενο άρθρο »

Γεμάτος αυτοπεποίθηση ο Petrucci

« Προηγούμενο άρθρο

«Ασυμβίβαστος» ο Dovi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα