• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Michelin και οι απαιτήσεις στο Mugello
Τα πίσω σλικ με τη νέα τεχνολογία φέρνει η Γαλλική εταιρεία
Νέα 27/05/2019 - 17:50

Η Michelin ετοιμάζεται για τον 3ο συνεχόμενο Ευρωπαϊκό Αγώνα και ταξιδεύει, όπως και ολόκληρο το paddock του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στην πίστα του Mugello.

 

Σε μία πανέμορφη πίστα, στους λόφους της Τοσκάνης, εκεί που οι οδηγοί της μεγάλης κατηγορίας φτάνουν τελικές πάνω από 350 χιλιόμετρα την ώρα!

 

Πρόκειται ασφαλώς για μία από τις πιο γρήγορες και απαιτητικές πίστες της χρονιάς, με την Michelin να είναι προετοιμασμένη καταλλήλως.

 

Τα σλικ ελαστικά της Γαλλικής εταιρείας θα διατεθούν σε μαλακή μεσαία και σκληρή γόμα, με τα μπροστινά να είναι συμμετρικά και τα πίσω ασύμμετρα, με πιο σκληρή τη δεξιά τους πλευρά.

 

Από το Mugello κι έπειτα, όλα τα πίσω σλικ ελαστικά θα είναι με την καινούργια τεχνολογία που έχει εφαρμόσει στη γόμα η Michelin.

 

Σε περίπτωση βροχής, οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στα μαλακά και τα μεσαία βρόχινα ελαστικά.

 

Όπως και στην περίπτωση των σλικ, τα πίσω βρόχινα θα είναι ασύμμετρα, με πιο σκληρή τη δεξιά πλευρά, ενώ τα μπροστινά θα είναι συμμετρικά.

 

«Το Mugello αναμφίβολα είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες πιστές στο Ημερολόγιο, σε μία καταπληκτική τοποθεσία που το κάνει και ξεχωρίζει», λέει ο Piero Taramasso.

 

«Παράλληλα είναι και μία από τις πιο απαιτητικές πίστες, με τα ελαστικά να πρέπει να δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά όλο το Σαββατοκύριακο».

 

«Το πρωί μπορεί να έχει κρύο, ενώ αργότερα προς το μεσημέρι, ο ήλιος ανεβάζει τη θερμοκρασία και τότε η πίστα μπορεί να γίνει πολύ ζεστή».

 

«Έτςι, πρέπει να έχουμε τα κατάλληλα ελαστικά για να καλύψουμε αυτές τις περιπτώσεις».

 

«Επιπλέον, τα ελαστικά μας πρέπει να ανταπεξέλθουν τόσο στα δυνατά φρένα της πίστας, όσο και στις υψηλές ταχύτητές της».

 

«Τα νέας τεχνολογίας ελαστικά έχουν ήδη αποδείξει ότι μπορούν να δώσουν στους οδηγούς σταθερότητα και καλό κράτημα».

 

«Ανυπομονούμε για τον Αγώνα της Κυριακής, καθώς είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες».

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Σε Ιταλικό έδαφος!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Marc συμβουλεύει τον Alex

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα