• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Σε Ιταλικό έδαφος!
Μπορεί η Ducati να εξαπολύσει την αντεπίθεσή της;
Νέα 27/05/2019 - 18:26

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Marc Marquez είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση αυτό το διάστημα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Ο Ισπανός έχει τρεις νίκες στους πρώτους 5 Αγώνες και παρά την πτώση του στην Αμερική, είναι πρώτος στη βαθμολογία με διαφορά 8β από τον Dovizioso.

 

Όμως δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ο επόμενος Αγώνας, το Grand Prix του Mugello, θα γίνει για τον Ισπανό σε εχθρικό έδαφος.

 

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στον κίτρινο λαό, που θα γεμίσει την Ιταλική πίστα, αλλά και στους αρκετούς Ducatisti που θα υποστηρίξουν τους οδηγούς της ομάδας τους.

 

Ο Valentino Rossi είναι ο ήρωας των περισσοτέρων στο Mugello, ένας οδηγός που τον λατρεύουν και ένας αναβάτης ο οποίος κέρδιζε εκεί από το 2004 έως το 2008.

 

Πέρυσι είχε καταφέρει να πάρει την pole position, μήπως φέτος στο Mugello, ήρθε η ώρα να σταματήσει το μεγάλο σερί χωρίς νίκη του Ιταλού superstar;

 

Στην περίπτωση της Ducati, οι παλιοί θα θυμούνται τη νίκη του Casey Stoner το 2009. Ωστόσο η Ducati έχει κερδίσει και άλλες δύο φορές στο Mugello, το 2017 με τον Dovi και πέρυσι με τον Lorenzo.

 

Το Mugello είναι μία πίστα που η GP19 δουλεύει καλά, και μία πίστα στην οποία ο Dovizioso μπορεί να αντεπιτεθεί και να κερδίσει βαθμούς επί του Marquez.

 

Ο Dovi έχει περισσότερους βαθμούς τώρα, από το αντίστοιχα ίδιο χρονικό σημείο πέρυσι, αλλά και πρόπερσι.

 

Πλέον βρίσκεται οχτώ βαθμούς πίσω από τον Marquez. Θα καταφέρει να μειώσει τη διαφορά ή και να ξεπεράσει την αντίπαλό του στην Ιταλία;

 

Από την άλλη, ο Danilo Petrucci θέλει οπωσδήποτε μέσα στην έδρα της ομάδας, αλλά και του ίδιου, να πάρει ένα ακόμα βάθρο μετά την επιτυχία του στο Le Mans της Γαλλίας.

 

Υπάρχει βέβαια και ο Jack Miller της Pramac Racing. O Αυστραλός ήταν δυνατός στα πρώτα στάδια του Αγώνα στη Γαλλία και είναι ένας οδηγός με πολύ καλή εικόνα μέχρι στιγμής.

 

Ο Αυστραλός έχει και αυτός φέτος την GP19 και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που θα του δοθεί στον Αγώνα της Κυριακής.

 

Βέβαια, πέρα από το από τον Rossi, τους οδηγούς της Ducati και τον Marquez, υπάρχουν και αρκετοί άλλοι που αξίζουν της προσοχής μας.

 

Παρά τα λάθη του, το Maverick Vinales έχει δείξει ότι είναι πολύ γρήγορος, ενώ φυσικά υπάρχει και ο Fabio Quartararo, το όνομα του οποίου ακούγεται όλο και περισσότερο στο χώρο του paddock.

 

Ο Γάλλος είναι σε καλή κατάσταση και δεν αποκλείεται να κάνει και στο Mugello έναν δυνατό Αγώνα και αυτή τη φορά να καταφέρει να βρεθεί στο βάθρο.

 

Εν τω μεταξύ, η Suzuki παραμένει τρίτη στη βαθμολογία με τον Alex Rins, αλλά εκεί που πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα είναι στον ένα γύρο και στις κατατακτήριες δοκιμές.

 

Αν καταφέρει και βρει λύση σε αυτό το κομμάτι, είναι βέβαιο ότι ο Ισπανός θα συνεχίσει να αποτελεί μία σοβαρή απειλή για το Πρωτάθλημα.

 

Στη Γαλλία, ο Jorge Lorenzo δεν ήταν δυνατός. Ωστόσο έδειξε ότι σε κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο όλο και κάτι κερδίζει, όλο και σημειώνει πρόοδο.

 

Από δω και πέρα έχουμε πίστες στις οποίες ο Ισπανός τα πηγαίνει καλά. Για παράδειγμα το Mugello, όπου πέρυσι κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη με την Ducati.

 

Και δεν είναι η μόνη νίκη του Lorenzo εκεί, καθώς έχει κερδίσει άλλες πέντε φορές. Άρα είναι μία καλή πίστα για τον Jorge για να αρχίσει να παίρνει θετικά αποτελέσματα.

 

Κάτι τέτοιο θέλει και ο Johann Zarco της KTM, ο οποίος συνεχίζει να δυσκολεύεται πάνω στην καινούργια του μοτοσυκλέτα.

 

Αντίθετα, ο ομόσταυλός του, ο Pol Espargaro, πήρε μια καταπληκτική 6η θέση στο Le Mans, μόλις 6 δευτερόλεπτα από την κορυφή και τον Marquez.

 

Σίγουρα θα θέλουν κάτι παραπάνω στο Mugello,  ενώ την ίδια ώρα ο αντίπαλος τους στη βαθμολογία των Κατασκευαστών, η Aprilia, θα αγωνίζεται εντός έδρας.

 

Και η ομάδα από το Noale θα έχει την υποστήριξη αρκετών οπαδών της, ενώ θα προσπαθεί να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών.

 

Ο Γύρος στο Mugello ξεκινά αυτή την Παρασκευή, στις 31 Μαΐου, ενώ οι Αγώνες των τριών κατηγοριών θα διεξαχθούν την Κυριακή, 2 Ιουνίου.

Επόμενο άρθρο »

Πολλή δουλειά για την MV

« Προηγούμενο άρθρο

Η Michelin και οι απαιτήσεις στο Mugello

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα