• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Παλέψαμε, αλλά δεν ήταν αρκετό
H τελική αποδεικνύεται ανυπέρβλητο εμπόδιο
Νέα 19/05/2019 - 23:51

Μετά το τέλος του σημερινού Αγώνα στο Le Mans, αυτό που ανησυχεί περισσότερο τον Valentino Rossi είναι το μειονέκτημά του σε ό,τι αφορά στην τελική ταχύτητα της Μ1.

 

Η 5η θέση που πήρε σήμερα και τα 3’’ διαφοράς από την κορυφή, διατηρούν τον 40χρονο άσσο σε απόσταση ενός αγώνα (23β) από τον πρωτοπόρο στον βαθμολογικό πίνακα.

 

Το ανησυχητικό, όμως, για τον Valentino είναι η χαμηλή του τελική ταχύτητα. Ο Rossi ήταν ο πιο αργός από τους 22 αναβάτες και έχανε σταθερά περίπου 10 χιλιόμετρα από την Ducati του Andrea Dovizioso.

 

Στα θετικά, πάντως, του Αγώνα, ήταν η εμφανής για μία ακόμα φορά βελτίωση της Yamaha στη διαχείριση του πίσω ελαστικού.

 

Παράλληλα, ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δήλωσε ότι ένιωθε καλά τόσο στα φρένα, όσο και στις εισόδους των στροφών, στοιχεία σημαντικά για τους επόμενους Αγώνες σε Mugello, Montmelo και Assen.

 

«Ήταν ένας δύσκολος Αγώνας. Ευτυχώς που ξεκίνησα από μπροστά και η εκκίνησή μου δεν ήταν άσχημη. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό, αλλά δεν ήμουν αρκετά γρήγορος».

 

«Έχανα αρκετά στην ευθεία. Έχανα αρκετά στην επιτάχυνση από τις κλειστές στροφές. Προσπάθησα να είμαι εκεί, να μη χάσω το slipstream, να προσπαθήσω να παλέψω για το βάθρο».

 

«Αυτός ήταν ο στόχος μου, αλλά δυστυχώς στο τέλος δεν ήταν αρκετό για να κερδίσω τις Ducati. Το καλό είναι ότι στο τέλος του Αγώνα ήμασταν δυνατοί».

 

«Φαίνεται ότι φέτος στους τελευταίους γύρους δεν έχουμε τόσα προβλήματα σε σχέση με πέρυσι. Αυτό είναι θετικό, αλλά δεν είναι αρκετό για να παλέψουμε για το βάθρο».

 

«Τώρα η μοτοσυκλέτα είναι πολύ καλή στην οδήγηση και φαίνεται ότι τόσο στα φρένα όσο και στη στροφή είμαι καλός».

 

 «Όμως και οι άλλοι έχουν κάνει βήματα μπροστά, ειδικά η Honda και πλέον η διαφορά  στην ευθεία είναι πολύ μεγάλη. Δείτε τις τελικές στα χαρτιά σε όλους τους Αγώνες».

 

«Για κάποιο λόγο είμαι ο πιο αργός από τις Yamaha. Πρέπει να βελτιωθούμε. Είμαι πάντα ή τελευταίος, ή προτελευταίος ή κάποιες φορές τρίτος από το τέλος, πάντως πολύ μακριά από την κορυφή».

 

«Ιστορικά, από το 2004 και μετά η Yamaha δεν είναι ποτέ φανταστική στην ευθεία. Φέτος όμως χάνουμε πάρα πολύ».

 

Ο Valentino χρησιμοποίησε στον Αγώνα το αεροδυναμικό φέρινγκ της Yamaha, το οποίο βοήθησε στο να κρατάει κάτω τον μπροστινό τροχό.

 

Ήταν όμως και αυτό, ένας από τους λόγους που έχανε τόσο πολύ σε τελική…

 

«Με το φέρινγκ αυτό είδα μία μικρή βελτίωση στην επιτάχυνση και ήταν καλό κατά της σούζας αλλά στην τελική χάνουμε πολύ και ήταν δύσκολο».

 

«Ειδικά στον Αγώνα ήταν πολύ πιο γρήγοροι οι αντίπαλοί μας. Σε όλα τα άλλα η μοτοσυκλέτα ήταν καλή στην οδήγηση και ήμουν σταθερός μέχρι το τέλος αλλά δεν ήταν αρκετό».

 

«Το πρόβλημα είναι ότι ο κινητήρας είναι σφραγισμένος. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να βελτιωθούμε πολύ σε αυτό το κομμάτι φέτος. Έτσι έχει η κατάσταση. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, πρέπει να παλέψουμε για το βάθρο».

 

«Η μοτοσυκλέτα είναι καλή. Έχουμε κάποια καλά στοιχεία και πρέπει να βρούμε από πίστα σε πίστα ποια είναι η πραγματικότητα τώρα».

 

«Πρέπει να βρούμε κάτι παραπάνω στην επιτάχυνση, γιατί εκεί χάνουμε τώρα. Θα δούμε…».

Επόμενο άρθρο »

«Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα»

« Προηγούμενο άρθρο

Ένας «διαφορετικός» Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα