• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans MotoGP: ΚΑΤ
Η pole στον Marquez παρά την πτώση!
Νέα 18/05/2019 - 17:58

Σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες πίστας ο Marc Marquez κατάφερε να πάρει μία ακόμα pole position στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

Με το ψιλόβροχο να κάνει πολύ δύσκολα τα πράγματα στην πίστα του Le Mans, ήταν ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής αυτός που κατάφερε να  πετύχει τον καλύτερο χρόνο.

 

Αμέσως αφότου έκανε το 1:40,952 ο Marquez είχε μία πτώση στην 6η στροφή της πίστας, στη συνέχεια όμως κανείς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το χρόνο του.

 

Έτσι ο Ισπανός οδηγός της Repsol Honda κατάφερε να πάρει την 55η pole position της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία, ισοφαρίζοντας αυτές του Valentino Rossi.

 

Ο Danilo Petrucci ήταν ο πλησιέστερος αντίπαλος του Marquez, που έχει πλέον 3 λιγότερες pole positions από το απόλυτο ρεκόρ Του Μick Doohan!

 

Ο Petrux ήταν 3,5 δέκατα πίσω από τον ισπανό αντίπαλό του, ενώ ο Jack Miller συμπλήρωσε την πρώτη σειρά της εκκίνησης.

 

Ο Miller θα μπορούσε να πετύχει ίσως και κάτι καλύτερο, καθώς έχει τη δυναμική σε συνθήκες μισού-μισού, αλλά μία πτώση στην 3 του έκοψε τη φόρα.

 

Ο Andrea Dovizioso είναι αυτός που ανοίγει τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, μπροστά από τον εντυπωσιακό Valentino Rossi.

 

Ο τελευταίος πέρασε από τις κατατακτήριες 1, όπου και ήταν ο μόνος που πόνταρε στα σλικ ελαστικά και δικαιώθηκε.

 

Το ίδιο πήγε να κάνει και στην αρχή των ΚΑΤ2 βάζοντας και πάλι σλικ ελαστικά, αλλά με το ψιλόβροχο να επιστρέφει αναγκάστηκε να γυρίσει στο γκαράζ της ομάδας του και να αλλάξε στα βρόχινα.

 

Το ίδιο επιχείρησαν να κάνουν στην αρχή και οι Maverick Vinales-Fabio Quartararo, αλλά δεν τους βγήκε και τελικά έμειναν στις τελευταίες θέσεις των κατατακτήριων δοκιμών.

 

Αντίθετα ο Valentino Rossi  κατάφερε να πάρει μία πολύ καλή 5η θέση, μπροστά από τον Franco Morbidelli που πέρασε ως δεύτερος από τις ΚΑΤ1.

 

Τον 7ο καλύτερο χρόνο πέτυχε ο Takaaki Nakagami, παρά την πτώση του στην 4, μένοντας μπροστά από τον Jorge Lorenzo, ενώ ο Aleix Espargaro έκλεισε την τρίτη σειρά της εκκίνησης.

 

Ο Pol Espargaro έμεινε στην τελευταία θέση, καθώς δεν κατάφερε να γράψει χρόνο μετά την πτώση που είχε στην αρχή των κατατακτήριων, στην 6η στροφή της πίστας.

Επόμενο άρθρο »

Le Mans Moto2: ΚΑΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans Moto3: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα