• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Petrucci: Περίεργη πτώση
Εκείνο το σημείο της πίστας είναι δύσκολο
Νέα 17/05/2019 - 23:23

Οι ΕΔ2 ξεκίνησαν με μία πτώση για τον Danilo Petrucci,  ο οποίος έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του περνώντας πάνω από τα κερμπ, βγαίνοντας από την 8η στροφή της πίστας.

 

Ήταν μία «περίεργη», όπως τη χαρακτήρισε ο Ιταλός, πτώση, η οποία πάντως δεν εμπόδισε τον αναβάτη της Ducati να βελτιώσει στη συνέχεια το χρόνο του και να πάρει την 6η θέση.

 

Ο Petrux εξήγησε μετά το τέλος  της ημέρας ότι εκείνο το σημείο της πίστας είναι αρκετά δύσκολο:

 

«Σε εκείνη τη στροφή η πίστα πάει προς τα κάτω ενώ στην επιτάχυνση προς τα πάνω. Το πρόβλημα είναι ότι η ευθεία δεν είναι ακριβώς ευθεία».

 

Έτσι, βγαίνεις από εκείνη τη στροφή και η μοτοσυκλέτα ανασηκώνει τον μπροστινό τροχό (σούζα). Στην περίπτωσή μου ίσως η η σούζα ξεκίνησε με λίγο πλάγιασμα».

 

«Ίσως και η πίστα να μην ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση». Το είδαμε από τις πολλές πτώσεις. Από την άλλη ίσως και το κερμπ να ήταν κρύο».

 

«Με το που το ακούμπησα έχασα αμέσως το μπροστινό στην επιτάχυνση κι ενώ ήμουν εντελώς ευθεία».

 

«Ήταν μία περίεργη πτώση. Είχα πρόβλημα σε εκείνο το σημείο της πίστας από το πρωί, διότι πρέπει να βρεις το σωστό πλάγιασμα για την επιτάχυνση».

 

«Δεν πρέπει να γλιστρήσεις και δεν πρέπει να κάνεις σούζα. Είναι ένα δύσκολο κομμάτι της πίστας και ανακάλυψα ότι το έδαφος εκεί είναι αρκετά σκληρό».

Επόμενο άρθρο »

Vinales: Ο πιο γρήγορος, ναι…

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Ήμουν πολύ επιθετικός

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα