• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brivio: Νωρίς να μιλάμε για Τίτλο!
Οι αγκαλιές και το «να πάτε να γαμ..» του Rossi!
Νέα 17/04/2019 - 10:06

H Suzuki κατάφερε και επέστρεψε στο δρόμο των επιτυχιών για πρώτη φορά μετά τον Αγώνα στο Silverstone το 2016.

 

Η ομάδα δούλεψε σκληρά όλο το χειμώνα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, για να γεφυρώσει τη διαφορά της από τις Honda/Ducati και Yamaha.

 

Ήδη από πέρυσι ο Valentino Rossi έλεγε ότι η Suzuki είναι καλύτερη από την Yamaha και στο Τέξας ο Alex Rins φρόντισε να το αποδείξει.

 

Ένας από τους αρχιτέκτονες της επιτυχίας είναι ο Davide Brivio, ο Team Manager της ομάδας από τότε που επέστρεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

«Στην αρχή της σεζόν, σε μια κρυφή μας συνάντηση είχαμε βάλει ως στόχο για φέτος να κερδίσουμε τουλάχιστον έναν Αγώνα και τα καταφέραμε».

 

«Το να πάρεις τη νίκη σ’ ένα τόσο ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα, δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο».

 

Μετά τη τεράστια επιτυχία του στο Τέξας, οι αντίπαλοι του Alex Rins – όπως για παράδειγμα ο Marquez και ο Rossi – τον βλέπουν ως ένα διεκδικητή για τον Τίτλο.

 

«Ο Alex είναι πολύ δυνατός. Η πτώση του Marquez έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για εμάς, είναι αλήθεια. Όμως ήδη από πέρυσι, από την 4η θέση στο Misano, κάτι είχε αλλάξει πάνω του».

 

«Πάντα είναι εκεί και παλεύει για το βάθρο. Όσο για Τίτλο; Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει λόγος. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και θα δούμε».

 

Μετά την επιτυχία της Αμερικής, αλλά και από τη γενικότερη εικόνα της Suzuki πέρυσι και φέτος, δεν λείπουν οι φωνές στο paddock που μιλάνε για επιστροφή στην εποχή Schwantz για τη Suzuki!

 

«Ο Rins εξελίσσεται γρήγορα ως οδηγός και ειδικά μετά την 4η θέση του στο Misano. Οδηγεί καλά, παλεύει για βάθρα και κάνει λίγα λάθη».

 

«Στους δυο προηγούμενους Αγώνες νοιώθαμε ότι χάσαμε την ευκαιρία για δυο βάθρα, όμως αυτή η νίκη εδώ τ’ αλλάζει όλα».

 

«Μια νίκη μπορεί να απελευθερώσει τον οδηγό και δεν νομίζω ότι θα μείνει μόνο στη μια αυτή φορά. Οδήγησε καλά κι απέναντι στον Rossi κι αυτό είναι ένα τεστ ωριμότητας».

 

Ο Brivio έχει στενούς δεσμούς και γνωρίζει καλά τον Valentino Rossi, έναν Valentino που στον τελευταίο γύρο του Αγώνα οδήγησε εκπληκτικά, επιχειρώντας να κάνει ένα μικρό θαύμα.

 

«Ο τελευταίος γύρος ήταν τρελός! Στην αρχή ήμουν άνετος, γιατί είχαμε 6-7 δέκατα πλεονέκτημα, αλλά μετά είδα που ο Valentino πλησίαζε κι άρχισα να βλέπω εικόνες από επίθεση στην τελευταία στροφή».

 

«Ευτυχώς όλα πήγαν κατ’ ευχήν για εμάς. Είναι περίεργο να παλεύεις ενάντια στον Rossi… περάσαμε τόσα πολλά χρόνια μαζί στην Yamaha».

 

«Στο parc ferme αγκαλιαστήκαμε με τον Uccio και τον Vale κι ο τελευταίος μας είπε που να πάμε (σ.σ. να πάτε να γαμ…) με την καλή έννοια! Είχε πλάκα».

 

«Ο Vale είναι απίστευτος και ποτέ δεν παύει να σε εκπλήσσει. Δεν μπορείς παρά να θαυμάζεις το κίνητρο και την επιθυμία του για νίκες. Και μετά απ’ όλα όσα έχει πετύχει στην καριέρα του; Μόνο εύκολο δεν είναι αυτό».

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Χάσαμε πολύ σε 3-4 γύρους

« Προηγούμενο άρθρο

Η ομάδα Wolf-Racing στον Αγώνα της Σπάρτης

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα