• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Τεράστια ευκαιρία…
Απογοήτευση αλλά και χαρά για τον Ιταλό
Νέα 15/04/2019 - 16:07

Ειλικρινής μετά το τέλος του Αγώνα, ο Valentino Rossi παραδέχτηκε ότι ο Alex Rins ήταν καλύτερος από τον ίδιο και δίκαια κέρδισε

 

Ο Vale ήταν δεύτερος, πίσω από τον Marquez και πήρε την πρώτη θέση μετά την πτώση του Ισπανού της Honda.

 

Κι ενώ, όπως δήλωσε στο parc ferme, πίστευε ότι θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, «σκόνταψε» σ’ έναν εξαιρετικό Alex Rins!

 

«Τι να πεις για έναν τέτοιο Αγώνα… από τη μια απογοήτευση γιατί είναι πολύ καιρός από την τελευταία μου νίκη, από την άλλη είμαι χαρούμενος γιατί είμαι ανταγωνιστικός».

 

«Σήμερα ήταν τεράστια ευκαιρία, αλλά όταν με πέρασε ο Rins έκανα δυο λάθη στα φρένα. Λυπάμαι… όμως θα συνεχίσω, δεν τα παρατάω».

 

Τι έκανε τη διαφορά στο τέλος;

 

«Ο Rins διαχειρίστηκε πολύ καλά τα ελαστικά του, ήταν δυνατός στην επιτάχυνση και είχε εξαιρετικές γραμμές αποφεύγοντας τα σαμαράκια».

 

«Αν δεν έκανα τα λάθη ίσως να μπορούσε να επιχειρήσω μια τελευταία επίθεση, όμως είναι σημαντικοί αυτοί οι 20 βαθμοί».

 

Στον τελευταίο του γύρο ο Vale έκανε 2:04,9 την ώρα που ο ταχύτερος γύρος του Αγώνα (από τον Marquez στον 4ο γύρο) ήταν στο 2:04,2.

 

«Ήθελα να πιέσω στο 103% προσπαθώντας ν’ αποφύγω τα λάθη, διότι αν ήμουν στο 120% θα έπεφτα».

 

Για την πτώση-δώρο του Marc Marquez, είπε:

 

«Προσπάθησα να μείνω κοντά του στην αρχή, αλλά ξέφυγε. Εδώ έχει άσους στο μανίκι του κι είναι ένα επίπεδο πάνω απ’ όλους στα φρένα και στις στροφές».

 

«Δεν περίμενα ότι θα πέσει και ειλικρινά δεν το πίστευα! Ενθουσιάστηκα και μου πήρε λίγη ώρα να το συνειδητοποιήσω. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι λεπτή η γραμμή ανάμεσα στον ήρωα και τον χαζό».

 

Τον ρώτησαν πόσο σημαντική είναι αυτή η δεύτερη θέση και ο Rossi απάντησε:

 

«Πολύ και είμαι χαρούμενος γιατί ήμασταν ανταγωνιστικοί και στις τρεις πίστες. Δυστυχώς όμως, τα δυο προηγούμενα χρόνια δεν έγινε τίποτα κι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα».

 

«Είμαι βέβαιος ότι αν η Yamaha δείξει την ίδια προσήλωση όπως τώρα, μπορεί να κατακτήσει τον Τίτλο».

 

Μετά το χτεσινό αποτέλεσμα, πόσο άλλαξαν τα δεδομένα στη μάχη για το φετινό Πρωτάθλημα; Όχι ιδιαίτερα, σύμφωνα με τον Vale.

 

«Ο Marc παραμένει το φαβορί. Προσωπικά ελπίζω να είμαι εκεί μέχρι το τέλος. Αν δεις τους αριθμούς, το Πρωτάθλημα φαίνεται ισορροπημένο».

 

«Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σήμερα ο Marc έπεσε, αλλιώς θα ήταν πολύ μπροστά. Για τον 10ο Τίτλο; Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε γι’ αυτό. Οι 20β είναι σημαντικοί και παραμένουμε συγκεντρωμένοι».

 

Στο parc ferme ο Alex Rins δήλωνε χαρούμενος που κατάφερε να κερδίσει τον «ήρωά του», όπως χαρακτήρισε τον Vale. Τι απάντησε ο Rossi;

 

«Είναι λόγια που τα έχω ξανακούσει… αλλά αυτό είναι που με ανησυχεί, διότι αυτοί που έλεγαν τέτοια αποδείχθηκαν οι μεγαλύτεροι εχθροί μου».

Επόμενο άρθρο »

Rins: Κάτι το θεαματικό!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Έχουμε πρόβλημα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα