• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Assen: Αγώνας 2
Κάποιος να τον σταματήσει! 11η νίκη για Bautista!
Νέα 14/04/2019 - 22:31

Ο Alvaro Bautista συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο Πρωτάθλημα των SBK-Motul, κατακτώντας την 11η νίκη του στον δεύτερο Αγώνα του Assen.

 

Το ρεκόρ των 11 συνεχόμενων νικών στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος μπορεί να διευρυνθεί κι άλλο, με τον Ισπανό να δείχνει ανίκητος.

 

Τι κι αν του μείωσαν (ελάχιστα βέβαια) τις στροφές στο μοτέρ, τι κι αν η πίστα δεν είχε τις μεγάλες ευθείες, ο Bautista ήταν και πάλι εκπληκτικός!

 

Ξεκίνησε δυνατά από την pole, αλλά ήταν ο Jonathan Rea αυτός που ήταν φανταστικός και στις 2 πρώτες στροφές από 8ος ανέβηκε στη δεύτερη θέση!

 

Πίσω από τον Bautista – που αυτή τη φορά χρειάστηκε να κουραστεί για τη νίκη του – ο Rea γρήγορα έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του.

 

Αυτό ήταν να προσπαθήσει να περάσει μπροστά από τον Bautista και το έκανε σχεδόν αμέσως, με τον Alvaro να μένει πίσω του για έξι γύρους.

 

Όταν όμως πέρασε στην αντεπίθεση ο Bautista, ο Rea δεν μπορούσε να αντισταθεί και με καθαρή πίστα μπροστά του, ο Ισπανός δεν είχε πρόβλημα να κάνει διαφορά.

 

Πίσω, ο Rea έχασε τη δυναμική του με το πέρασμα του Bautista και τον νίκησαν στη συνέχεια τόσο ο Chaz Davies, όσο και ο Michael Van der Mark (Yamaha).

 

Ο Rea πέρασε στην αντεπίθεση λίγο αργότερα για να περάσει και πάλι δεύτερος, αλλά πλέον ο Bautista ήταν πολύ μπροστά για ν’ ανησυχήσει.

 

Έτσι ο Ισπανός έφτασε στην 11η θέση, ενώ πίσω του έγινε δυνατή μάχη ανάμεσα στον Rea και τον Van der Mark.

 

Κι αυτό επειδή ο Rea έχασε αρκετά σε ρυθμό στο τέλος του Αγώνα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Van der Mark και τον κέρδισε για 18χιλ!

 

O Rea για πρώτη φορά δεν τερμάτισε δεύτερος, αλλά στην τρίτη θέση και μπροστά από τον Alex Lowes (Yamaha) που ήταν 5,5’’ πιο αργός από τον ομόσταυλό του.

 

Ο Chaz Davies πήρε την 5η θέση, με το δίδυμο της BMW ν’ ακολουθεί και τον Reiterberger να κερδίζει για 14χιλ τον Tom Sykes.

 

Τη δεκάδα έκλεισαν τρεις Kawasaki, του Leon Haslam που ήταν 8ος και των Toprak Razgatlioglu και Jordi Torres.

Επόμενο άρθρο »

COTA MotoGP: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

COTA Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα