• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: pole με «πολλά λάθη»
Θα κάνει το 7 στα 7 σήμερα ο Ισπανός;
Νέα 14/04/2019 - 10:33

Όσο κι αν οι αντίπαλοί του έχουν βελτιωθεί στην COTA, ο Marc Marquez είναι έτοιμος να διευρύνει το αήττητο σερί του στην Αμερική.

 

Ο Ισπανός κατάφερε χτες να πάρει την 7η συνεχόμενη pole position του στο Τέξας, σε μια «περίεργη», όπως τη χαρακτήρισε, ημέρα.

 

«Ήταν περίεργα… στην αρχή βγήκα με τα βρόχινα αλλά είδα ότι η πίστα ήταν έτοιμη για σλικ. Όμως η ομάδα με εμπόδισε να πάρω αχρείαστο ρίσκο».

 

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η νίκη είναι ο στόχος του Marquez, όμως θα πρέπει να βρει λύσεις σε κάποια μικρο-θέματα που είχε χτες.

 

«Με το δεύτερο ελαστικό στις κατατακτήριες έκανα πολλά λάθη, όμως και πάλι ο χρόνος ήταν καλός. Στο ζέσταμα πρέπει να βρούμε λύσεις σε κάποια μικρά προβλήματα που έχω».

 

«Δεν είμαστε καλοί στο να απορροφούμε τα σαμαράκια και πρέπει να το δούμε αυτό, ενώ και η μοτοσυκλέτα μας ήταν στημένη για να οδηγήσουμε χωρίς άνεμο και σήμερα είχε πολύ αέρα».

 

«Νομίζω όμως ότι αύριο δεν θα έχει τόσο αέρα. Με το δεύτερο ελαστικό προσπαθούσα να ανοίξω το γκάζι, αλλά κουνούσε πολύ από τον αέρα. Αν έχει τόσο δυνατό αέρα αύριο, θα πρέπει ν’ αλλάξουμε set-up».

 

Η COTA είναι ιδιαίτερα απαιτητική και ο Marquez δεν το κρύβει, λέγοντας:

 

«Στην Αργεντινή είχα ξεχάσει τα του ώμου μου, όμως εδώ το νοιώθω… κι επέστρεψα πάλι στον πάγο και στον φυσιοθεραπευτή».

 

Το καλό για τον Ισπανό ήταν ότι καταργήθηκαν οι ΕΔ3 κι έτσι δεν κούρασε πολύ τον ώμο του.

 

Όσο για τους αντιπάλους του;

 

«Την Παρασκευή είχα λίγο παραπάνω ρυθμό από τις Yamaha, αλλά πραγματικά οδηγούν καλά. Όμως ο Αγώνας θα είναι μεγάλος και απαιτητικός σε φυσική κατάσταση».

 

Για τα ελαστικά: «Σχεδόν όλοι θα έχουμε το ίδιο μπροστά, αλλά για πίσω είναι διαφορετικά τα πράγματα. Στις ΕΔ1 είχα το μεσαίο και μετά το σκληρό».

 

Την Παρασκευή είχε βάλει το «κουτάλι» στη μοτοσυκλέτα του. Χτες όμως αυτό έλειπε. Ο λόγος; «Ήταν περίεργες συνθήκες και προτιμήσαμε να έχουμε αυτά που ξέραμε».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Σταθερά δυνατός!

« Προηγούμενο άρθρο

COTA Moto2: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα