• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΗΟΝDA NSR 500 ROSSI REPLICA: Δίχρονες Αναμνήσεις.
Μια εντυπωσιακή δουλειά, γεμάτη έντονες αναμνήσεις.
Νέα 19/11/2009 - 08:15

Ας υποθέσουμε ότι πάντα θέλατε μια MotoGP replica, αλλά η Ducati Desmosedici σας φαινόταν πολύ συνηθισμένη. Ειδικά, αν ήσασταν λάτρεις των δίχρονων και μεγαλώσατε με αναβάτες όπως ο Eddie Lawson και ο Mick Doohan.

 

Αν λοιπόν έχετε αρκετό χρήμα και υπομονή μπορείτε να παραγγείλετε μια υπέροχη replica της Honda NSR 500, που οδηγούσε ο Valentino Rossi, το 2001. Η συγκεκριμένη ανήκει στον Barry Jones, γνωστό από τις σελίδες των περιοδικών μοτοσυκλέτας.

 

Η μοτοσυκλέτα χρησιμοποιεί κινητήρα από Suzuki RG500 με ανακατασκευασμένο στρόφαλο, νέες περιστροφικές βαλβίδες και κυβισμό αυξημένο στα 570cc. Η εξάτμιση είναι ειδικά κατασκευασμένη για αυτό το project, ενώ τα τελικά είναι της Arrow. Το εξατάχυτο κιβώτιο και ο συμπλέκτης είναι ολοκαίνουρια κομμάτια.

 

Το πλαίσιο προέρχεται από μια Suzuki RGV250 με αρκετές αλλαγές και ενισχύσεις σε σημεία. Επίσης, καινούρια είναι η ανάρτηση καθώς και οι θέσεις στήριξης του κινητήρα. Όλη η δουλειά έχει γίνει από την Spondon Engineering. Το πιρούνι είναι της Ohlins και προέρχεται από μοτοσυκλέτα Ducati WSBK, ενώ της ίδιας εταιρίας είναι και το πλήρως ρυθμιζόμενο, αγωνιστικό, πίσω αμορτισέρ. Τα φρένα προέρχονται και αυτά από αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Ducati. Οι μπροστινές δισκόπλακες είναι ανθρακονημάτινες, ενώ το πίσω φρένο ελέγχεται από τον αντίχειρα. Το ψαλίδι προέρχεται από Yamaha R7 και φυσικά έχει δεχτεί αρκετές τροποποιήσεις. Οι ζάντες μαγνησίου είναι της Marchesini και τα ελαστικά της Michelin. Ολόκληρο το περίβλημα της μοτοσυκλέτας είναι κατασκευασμένο ααπό ανθρακονήματα και προέρχεται από το HRC. Μάλιστα, ολόκληρη η μοτοσυκλέτα έχει συναρμολογηθεί από έναν μηχανικό F1, που ασχολείται με την κατασκευ ανθρακονημάτινων εξαρτημάτων.

Honda NSR 500 replica 2
Honda NSR 500 replica 2
Honda NSR 500 replica 3
Honda NSR 500 replica 3

 

Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα εντυπωσιακό. Το πάντρεμα τόσων ετερογενών εξαρτημάτων αφήνει πολλά ερωτηματικά για τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Πλέον οι φίλοι των αγωνιστικών δίχρονων αλλά και των Ιαπωνικων εταιριών, θα σταματήσουν να κοιτούν με φθόνο την Ducati Desmosedici replica. Πλέον, ξέρουν τι θέλουν να αποκτήσουν, μόλις κερδίσουν το λαχείο......

Honda NSR 500 replica 4
Honda NSR 500 replica 4
Honda NSR 500 replica 5
Honda NSR 500 replica 5

Επόμενο άρθρο »

ΒΜW HP2 SPORT MOTORSPORT: 400 μονάδες για την Ευρώπη.

« Προηγούμενο άρθρο

DOVIZIOSO: Τα μελλοντικά πλάνα του Ιταλού.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα