• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Petrux: Οι οδηγοί μπροστά μου είναι Πρωταθλητές
Είναι δύσκολο να παλέψω μαζί τους!
Νέα 08/04/2019 - 13:42

Ανάμεικτες εντυπώσεις άφησε στον Danilo Petrucci το τριήμερο στην πίστα Termas de Rio Hondo. Ξεκίνησε δύσκολα με τον ίδιο να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα κατά την διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών την Παρασκευή.

Όμως τα προβλήματα σιγά σιγά λύθηκαν και ο Petrucci κατάφερε να βρεθεί στην 10η θέση των χρονομετρημένων δοκιμών και αν τερματίσει 6ος στον Αγώνα.

Ο Danilo θεωρεί πως η σχεδίαση της πίστας είναι ένα μειονέκτημα για τον ίδιο, καθώς είναι ένας από τους πιο μεγαλόσωμους οδηγούς και έτσι ασκεί περισσότερη πίεση στο πίσω ελαστικό.

«Προσπαθώ να βρω ένα οδηγικό στυλ, το οποίο δεν θα καταστρέφει το ελαστικό

«Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στην πίστα της Αργεντινής, υπάρχουν στροφές που απαιτούν μεγάλη επιτάχυνση και βάζω περισσότερο βάρος στην μοτοσυκλέτα με αποτέλεσμα να φθείρω περισσότερο το ελαστικό.»

«Κάποιες φορές είναι ωφέλιμο επειδή βάζω περισσότερο βάρος στην μοτοσυκλέτα κι έχω περισσότερο κράτημα. Αλλά όταν η μοτοσυκλέτα είναι ακόμα σε κλίση πρέπει να είμαι προσεχτικός στο άνοιγμα του γκαζιού.»

«Στην Αργεντινή αυτό τύχαινε συχνά. Με προσπερνούσαν ερχόμενοι από την στροφή 6 για την είσοδο στην στροφή 7 επειδή έπρεπε να προσέξω το ελαστικό.»

«Όμως στο τέλος αυτός ο τρόπος δεν ήταν αρκετός για να εξοικονομήσω λάστιχο. Θα προτιμούσα να είχα τερματίσει 4ος αλλά ξεκίνησα 10ος και δεν μου δόθηκε τίποτα από κανέναν.»

«Θέλω να κάνω περισσότερα αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να μάθω να διαχειρίζομαι σωστά τον Αγώνα. Οι οδηγοί μπροστά μου είναι Πρωταθλητές και έχουν πολλές νίκες.»

«Εγώ δεν έχω τίποτα από αυτά οπότε είναι δύσκολο να παλέψω μαζί τους και να τους ξεγελάσω. Ακόμα και όταν φαίνεται ότι δυσκολεύονται, έχουν το κάτι παραπάνω. Κάτι το οποίο δεν έχω γιατί πάντα έρχομαι από πίσω.»

Επόμενη στάση η πίστα της Αμερικής, πριν την επιστροφή στις Ευρωπαϊκές πίστες και ο Petrucci θεωρεί πως θα δυσκολευτεί και σε αυτή.

«Είναι πολύ δύσκολη πίστα γιατί έχει στενές στροφές σε στυλ της F1 και έχουν κατηφορικές κλίσεις και ειδικά αυτές στο πρώτο κομμάτι είναι πολύ ενοχλητικές.»

«Δεν έχει πολύ κράτημα και είναι πολύ ζεστή. Δεν είναι από τις αγαπημένες πίστες των οδηγών, με εξαίρεση τον Marquez, δυστυχώς

«Αλλά πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά όπως κάναμε και στον προηγούμενο Αγώνα για να παραμείνουμε στην πρώτη πεντάδα.»

 

Επόμενο άρθρο »

Bautista: Θα γυρνούσα στο MotoGP…

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Ακόμα πιο επικίνδυνος!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα