• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul: Aragon
6-0 και συνεχίζει;;
Νέα 03/04/2019 - 11:25

Οι άνθρωποι του paddock του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος των SBK, δεν βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα από την εκπληκτική πορεία του Alvaro Bautista.

 

Παρά το 6-0 του Ισπανού και την απόλυτη κυριαρχία του σε Αυστραλία και Ταϊλάνδη, οι περισσότεροι περιμένουν να δουν τι θα γίνει στους πρώτους Ευρωπαϊκούς Γύρους.

 

Και η ώρα έφτασε. Αυτό το Σ/Κ, το Πρωτάθλημα ξεκινά τη σειρά των Αγώνων του στην Ευρώπη κι εμείς περιμένουμε να δούμε την αντίδραση του Jonathan Rea.

 

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει ν’ αντισταθεί στον σαρωτικό Alvaro Bautista και την Panigale V4 R που παίρνει τις νίκες με χαρακτηριστικά μεγάλες διαφορές.

 

Όμως μπορούν ν’ αλλάξουν τα δεδομένα υπέρ του Rea στην Aragon;

 

Κατ’ αρχάς ο καιρός φαίνεται ότι θα παίξει το ρόλο του, καθώς δείχνει όλο και πιο πιθανό ότι θα βρέχει το τριήμερο στην Ισπανία.

 

Η πιο σημαντική παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπόψη, όμως, είναι οι δυο μεγάλες ευθείες της πίστας. Τι σημαίνει αυτό;

 

Ο Marco Melandri απαντά στην ερώτηση αυτή: «Πως θα πάνε τα πράγματα στην Aragon; Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι από τώρα προδιαγεγραμμένο».

 

Στις ευθείες η Ducati δεν έχει αντίπαλο και όλοι οι υπόλοιποι θ’ αποτελέσουν εύκολη λεία στα χέρια του Bautista.

 

Πάμε, λοιπόν, για άλλο ένα 1-2 Bautista-Rea; Όχι, αν περνάει από τα χέρια της Yamaha και του Alex Lowes.

 

Ο Βρετανός ήταν δυνατός στα χειμερινά τεστ, όμως δεν ξεκίνησε όσο καλά θα ήθελε τη φετινή σεζόν. Στην Ταϊλάνδη πάντως πήρε δυο βάθρα και τώρα ζητά το κάτι παραπάνω.

 

Από την άλλη, στην Yamaha περιμένουν να δουν και την αντίδραση του Michael Van der Mark στις «χαμηλές πτήσεις» του Ολλανδού στο Πρωτάθλημα, μέχρι στιγμής.

 

Κάτι αντίστοιχο περιμένουν και οι άνθρωποι της Ducati από τον Chaz Davies, ο οποίος μέρα με την ημέρα ξεπερνά τον τραυματισμό στη μέση του που τον ταλαιπωρεί εδώ και μήνες.

 

Το μυαλό των ανθρώπων στην Honda και στην BMW είναι στον κινητήρα των μοτοσυκλετών τους, καθώς και οι δυο ομάδες περιμένουν αναβαθμίσεις.

 

Η σημαντικότερη είναι αυτή της BMW, όπου στην Imola θ’ αφήσει τον stock κινητήρα και θα περάσει στον αγωνιστικό.

 

Όπως έχει τονίσει ο Tom Sykes, η νέα BMW είναι πολύ καλή μέσα στις στροφές αλλά χάνει πάρα πολύ στην ευθεία. Ένα πρόβλημα το οποίο θα μετριαστεί με τον νέο κινητήρα.

 

Στο HRC περιμένουν το Γύρο στο Assen, όπου – όπως περιμένουμε – η νέα Fireblade θα έχει ελαφρώς αναβαθμισμένο κινητήρα με λίγες παραπάνω στροφές.

 

Γράφοντας για στροφές, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την απειλή που υπάρχει να μειωθούν οι στροφές στον κινητήρα της Ducati.

 

Ο Bautista έχει δηλώσει δημοσίως ότι κάτι τέτοιο δεν τον ενοχλεί και πλέον περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις της FIM σ’ αυτό το μέτωπο.

 

Οι ώρες των Αγώνων, αυτό το Σ/Κ, είναι: Σάββατο στις 15:00 ο πρώτος, Κυριακή στις 12:00 ο Superpole Race και στις 15:00 ο τρίτος.

Επόμενο άρθρο »

Baldassarri: Έχω καταφέρει

« Προηγούμενο άρθρο

Rins: «Απίστευτος Αγώνας»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα