• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Πίεσα μόνο για 5 γύρους!
Σε ορισμένα Σ/Κ τα πάντα έρχονται εύκολα!
Νέα 01/04/2019 - 12:54

Κανείς δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στη νίκη του Marc Marquez στην πίστα της Αργεντινής, την τρίτη του Ισπανού από το 2014.

 

«Φυσικά και είμαι χαρούμενος που κέρδισα και που είμαι στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά πολύ περισσότερο για τον τρόπο που διαχειρίστηκα το Σ/Κ», έλεγε ο Ισπανός μετά τον Αγώνα.

 

«Ποτέ δεν ήμουν τόσο δυνατός και σταθερός. Κατάλαβα ποιο ήταν το καλύτερο στήσιμο για τη μοτοσυκλέτα και η καλύτερη στρατηγική».

 

Άλλο πράγμα βέβαια η θεωρία και άλλο η πράξη. Όμως ο Marquez ήταν ανίκητος στην Αργεντινή φέτος.

 

«Ήταν η τέλεια ημέρα. Ήμουν συγκεντρωμένος από την αρχή και όλα πήγαν καλά. Ήξερα ότι η δύναμή μου ήταν η ταχύτητα που θα είχα στους 5 πρώτους γύρους και τα έδωσα όλα».

 

«Μετά είδα ότι έκανα διαφορά και κράτησα το ρυθμό μου χωρίς να πιέζω και πολύ. Πρόσεχα και τα ελαστικά μου. Είναι μια γλυκιά αίσθηση».

 

Ο Marc είχε καταστρώσει τα σχέδιά του για κάθε περίσταση και εξηγεί:

 

«Σε περίπτωση που έκανα καλή εκκίνηση είχα αυτό το σχέδιο στο νου μου. Όμως είχα κι ένα εναλλακτικό πλάνο αν η Ducati έπαιρνε την εκκίνηση και βρισκόμουν στη μέση ενός γκρουπ».

 

«Τότε θα έμενα εκεί και θα φρόντιζα τα ελαστικά μου. Όμως έκανα σχεδόν ένα δευτερόλεπτο διαφορά στον πρώτο γύρο και συνέχισα να πιέζω».

 

«Σίγουρα η μοτοσυκλέτα μου έχει βελτιωθεί, αλλά το ίδιο ισχύει και για την Ducati και για την Yamaha. Στο Qatar υπέφερα για το βάθρο. Εδώ ένοιωθα καλά».

 

«Σε ορισμένα Σ/Κ τα πάντα έρχονται εύκολα. Τώρα πρέπει να διασκεδάσουμε τη στιγμή. Το ότι κέρδισα με μεγάλη διαφορά πάντως, δεν μας δίνει περισσότερους βαθμούς».

 

Ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα για τον Marquez, ο οποίος ετοιμάζεται για τον επόμενο Αγώνα, στην πίστα του Τέξας, όπου ποτέ δεν έχει χάσει τη νίκη.

 

«Και πέρυσι είχα λίγο-πολύ την ίδια αίσθηση. Τότε δεν πήρα βαθμούς, αλλά ήμουν γρήγορος. Πρέπει να παραμείνω ήρεμος όμως, διότι το Πρωτάθλημα έχει δρόμο».

 

«Στο τέλος πάντα τα μεγάλα ονόματα είναι εκεί κι αν κάνεις κάποιο λάθος μπορείς να χάσεις αρκετούς βαθμούς».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Χρειαζόμουν αυτό το βάθρο!

« Προηγούμενο άρθρο

Αργεντινή MotoGP: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα