• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Leitner: Τα αεροδυναμικά;
Δεν ωφελούν το άθλημά μας!
Νέα 28/03/2019 - 15:07

Ο επόμενος Γύρος του MotoGP θα γίνει στη σκιά της απόφασης της FIM να δικαιώσει την Ducati για τη χρήση του αεροδυναμικού της βοηθήματος στο πίσω μέρος της GP19.

 

Μια απόφαση που, σύμφωνα με τον Mike Leitner, ανοίγει και δείχνει έναν καινούργιο δρόμο στις ομάδες. Έναν δρόμο μεγαλύτερης εξέλιξης στον τομέα της αεροδυναμικής.

 

Ωστόσο στην ΚΤΜ, όπως επισημαίνει ο Leitner, δεν πιστεύουν ότι τα αεροδυναμικά βοηθήματα ωφελούν τον αναβάτη και τη μοτοσυκλέτα.

 

«Αυτή η απόφαση μας λέει ποιο δρόμο ν’ ακολουθήσουμε. Ξεκαθάρισε τα πράγματα κι αφού έγινα αυτό, ανοίγει ένα ολόκληρο, καινούργιο κεφάλαιο».

 

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: έχουμε δουλέψει σκληρά για να περιορίσουμε τη σημασία των αεροδυναμικών βοηθημάτων στο MotoGP».

 

«Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποιο όφελος σ’ αυτόν τον τομέα. Πολλά λεφτά θα ξοδευτούν, όμως το άθλημα θα μείνει το ίδιο. Και δεν ευνοούνται σημαντικά και οι οδηγοί».

 

«Με όλα αυτά τα βοηθήματα, τα φτεράκια, τα ηλεκτρονικά κτλ το επίπεδο εξισώνεται. Αν θέλουν να πάμε σ’ αυτή την κατεύθυνση θ’ ακολουθήσουμε. Αλλά δεν είναι αυτή η εικόνα που έχουμε για το MotoGP».

 

Ο Leitner μίλησε και για την απόδοση της ΚΤΜ, που δεν είναι – ακόμα τουλάχιστον – αυτή που προσδοκούν οι άνθρωποί της.

 

«Είμαστε μόλις στην 3η μας χρονιά κι έχουμε καταφέρει να μειώσουμε τη διαφορά από την κορυφή και οι αναβάτες είναι ικανοποιημένοι».

 

«Έχουν δει τη διαφορά και ειδικότερα για τον Zarcο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι προσαρμόζεται σε μια εντελώς διαφορετική μοτοσυκλέτα από αυτή που είχε συνηθίσει».

 

«Είναι σημαντική και η προσθήκη της Tech3 και μαθαίνουμε από την εμπειρία που έχουν.  Όμως η πρόοδος δεν επιτυγχάνεται σε μια ημέρα».

 

«Το όλο project είναι μακροπρόθεσμο κι ελπίζουμε ότι τα πρώτα του αποτελέσματα θα αρχίζουν να φαίνονται στα μισά της χρονιάς».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Ο περσινός Αγώνας στην Αργεντινή;

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: 644 ημέρες χωρίς νίκη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα