• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Termas de Rio Hondo
Η «Νέμεσις» της Michelin
Νέα 27/03/2019 - 10:15

Η πίστα της Termas de Rio Hondo στην Αργεντινή είναι από τις πιο δύσκολες για την Michelin, απ’ όταν η Γαλλική εταιρεία επέστρεψε στο Πρωτάθλημα.

 

Δεν είναι τυχαίο που ο Pierro Taramasso τη χαρακτηρίζει ως «Νέμεσις» για την Michelin, λόγω του ότι καταστρέφει πολύ εύκολα τα ελαστικά.

 

«Απ’ όταν επιστρέψαμε στο MotoGP, αυτή η πίστα είναι κάπως σαν Νέμεσις για εμάς. Το 2015 που κάναμε τεστ και θέλαμε να πάρουμε δεδομένα, έβρεχε».

 

«Στη συνέχεια, τα τρία επόμενα χρόνια ο καιρός μας ταλαιπώρησε και δεν έχουμε μέχρι στιγμής ούτε έναν Αγώνα στο 100% στεγνό εκεί».

 

«Αν είχαμε, θα μπορούσαμε να αξιολογήσουμε τα ελαστικά».

 

Για πρώτη φορά θα δούμε όλα τα ελαστικά της Michelin να είναι συμμετρικά, με τις γόμες που θα έχουν να επιλέξουν οι οδηγοί να είναι η μαλακή, η μεσαία και η σκληρή.

 

«Πιστεύουμε ότι οι γόμες αυτές θα τα πάνε καλά στη νέα άσφαλτο που περάστηκε πέρυσι».

 

«Κι επειδή πέρυσι είχαμε 4 επιλογές ελαστικών – επειδή δεν καταφέραμε να κάνουμε τεστ στη νέα άσφαλτο – ξέρουμε πως απέδωσαν στα λίγα στεγνά sessions και βάσει αυτού πήραμε την απόφασή μας».

 

«Επιπλέον, για την τελική επιλογή λάβαμε υπόψη μας και τη γνώση που έχουμε από άλλες πίστες, με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της Termas. Έτσι επιλέξαμε τα συμμετρικά».

 

«Πρόκειται για μια απαιτητική πίστα που μπορεί να φτάσει τα ελαστικά στα όριά τους, ειδικά αν κάνει ζέστη. Είμαστε προετοιμασμένοι κι αποφασισμένοι να φέρουμε καλά αποτελέσματα».

 

«Αν ο καιρός το επιτρέψει».

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Νέα ευκαιρία στην Αργεντινή

« Προηγούμενο άρθρο

Απορρίφθηκε η έφεση των 4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα