• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lavilla: Όλο ακούω για τις στροφές!
Ο Bautista κυριαρχεί, αλλά που είναι οι άλλες Ducati;
Νέα 19/03/2019 - 16:13

Οι επιτυχίες της Ducati στους δυο πρώτους Γύρους των SBK-Motul έχουν συζητηθεί πολύ και πολλοί στο paddock ζητούν να υπάρξει ένα όριο στις στροφές της V4 R.

 

Ο Alvaro Bautista και η Panigale είναι ασταμάτητοι, με τον Ισπανό να μετρά έξι στις έξι νίκες και να ετοιμάζεται να τις κάνει εννέα, μέσα στην πατρίδα του.

 

Το ερώτημα είναι τι είναι έτοιμη να κάνει η Dorna γι’ αυτό. Πρόσφατα, ο νέος Διευθυντής του Πρωταθλήματος, ο Gregorio Lavilla μίλησε στο «αδελφό» gpone.com.

 

Ο Lavilla δεν θέλει να κάνει βιαστικές κινήσεις.

 

«Είμαστε ακόμα στο δεύτερο Γύρο και πρέπει ν’ αποφεύγουμε τα βιαστικά συμπεράσματα. Η Ducati μας εξέπληξε όλους, οπαδούς, ειδικούς, ακόμα και τους ίδιους τους ανθρώπους της».

 

Γι’ αυτούς που ζητούν τον περιορισμό των στροφών του κινητήρα της Panigale V4 R, ο Lavilla εξηγεί:

 

«Δεν είμαστε εδώ για να τιμωρήσουμε αυτόν που κερδίζει. Ναι, ο Bautista κυριαρχεί, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στη συνέχεια».

 

«Άλλωστε, μόνο η μια Ducati κερδίζει. Οι άλλες υποφέρουν. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: πέρυσι είχαμε περιορίσει τις στροφές της Kawasaki πριν ξεκινήσει η σεζόν».

 

«Μετά όμως σταματήσαμε να παρεμβαίνουμε και ο Rea κυριάρχησε στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Που ήταν, όμως, οι άλλες Kawasaki; Και το μόνο που ακούω είναι για τις στροφές».

 

«Ναι, είναι σημαντικός παράγοντας αλλά όχι και επαναστατικός. Με περιορισμό στις στροφές, η Kawasaki ήταν πιο γρήγορη από το MotoGP στην Jerez».

 

«Κι άλλωστε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δεν κρίνεται μόνο στις ευθείες».

 

Επομένως δεν θα υπάρξει κάποια παρέμβαση από την Επιτροπή Αγώνων για τα SBK-Motul;

 

«Θα δούμε. Όπως ξέρετε υπάρχει μια ανεξάρτητη εταιρεία που αναλύει βάσει ειδικού αλγορίθμου πολλούς παράγοντες, όπως νίκες και διαφορές μέσα στον Αγώνα».

 

«Θα μελετήσουμε τα δεδομένα και θα δούμε τι θα γίνει»,

Επόμενο άρθρο »

Rea: Η Ducati μας έχει διαλύσει!

« Προηγούμενο άρθρο

Η πτώση που τρόμαξε τον Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα