• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Suzuki: Η Ducati πάει ενάντια
Στο πνεύμα των κανονισμών
Νέα 13/03/2019 - 10:36

«Είναι θέμα αρχής». Αυτή ήταν η απάντηση στου Davide Brivio όταν τον ρώτησαν ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν την Suzuki στην ένσταση κατά της Ducati.

 

Μια ένσταση που έκαναν και τα άλλα εργοστάσια, με εξαίρεση την Yamaha, για το αεροδυναμικό βοήθημα στο ψαλίδι της GP19.

 

«Πέρυσι όλοι συμφωνήσαμε να περιορίσουμε το ανεξέλεγκτο κόστος στον τομέα των αεροδυναμικών βοηθημάτων».

 

«Η απόφασή μας, που στη συνέχεια έγινε κανονισμός, ήταν να έχουμε ένα φέρινγκ πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος και δικαίωμα για άλλο ένα κατά τη διάρκεια της σεζόν».

 

«Η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα δεν θα έπρεπε να έχει επιπλέον αεροδυναμικά και έγινε ειδική αναφορά σε αυτά που δημιουργούν κάθετη δύναμη».

 

Σύμφωνα με τον Brivio όμως, η Ducati καταστρατήγησε το πνεύμα του κανονισμού.

 

«Πριν από μερικές εβδομάδες, η Ducati παρουσίασε δυο βοηθήματα στο ψαλίδι και το πιρούνι, λέγοντας ότι είναι για να κρατούν χαμηλή τη θερμοκρασία του πίσω ελαστικού».

 

Αυτά έγιναν δεκτά από τον Τεχνικό Διευθυντή του Πρωταθλήματος και μάλιστα, όπως είχε δηλώσει και ο Massimo Rivola της Aprilia, είχαν σταλεί σε όλες τις ομάδες σχετικές εγκύκλιοι.

 

«Οι μηχανικοί των τεσσάρων εργοστασίων θεωρούμε ότι αυτά δημιουργούν κάθετη δύναμη κι επομένως είναι ενάντια στον κανονισμό».


«Ζητήσαμε συνάντηση με τον Τεχνικό Διευθυντή για να μας δώσει εξηγήσεις και δεν μείναμε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που πήραμε».

 

Το επόμενο βήμα ήταν να προειδοποιήσουν τους κόκκινους ότι θα λάβουν τα μέτρα τους αν χρησιμοποιηθούν τέτοια εξαρτήματα σε Αγώνα.

 

«Στη συνέχεια μίλησα και δήλωσα τη δυσαρέσκειά μου στην Ducati. Τους είπα ότι θα υπάρξει επίσημο παράπονο αν τα βάλουν».

 

«Όμως δεν έγινε τίποτα. Τα έβαλαν στους τρεις οδηγούς τους κι εμείς κάναμε την ένσταση. Το κάναμε για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση μια και καλή».

 

Η αρχική ένσταση απορρίφθηκε και τώρα τα εργοστάσια έχουν πάει το ζήτημα στο Εφετείο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIM).

 

«Περιμένουμε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση από την FIM, τον Τεχνικό Διευθυντή και όλους τους υπεύθυνους. Όπως είπα, σκοπός μας είναι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα».

 

«Να ξέρουμε από εδώ και πέρα τι μπορούμε να κάνουμε και το όχι».

Επόμενο άρθρο »

Qatar: Φωτογραφικό

« Προηγούμενο άρθρο

Έσπασε πλευρό ο Lorenzo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα