• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Dovi «έπρεπε» να σταματήσει
Τον «ντροπιαστικά» γρήγορο Rins!
Νέα 11/03/2019 - 10:17

Ένα σημείο-κλειδί της χτεσινής νίκης του Andrea Dovizioso ήταν ότι κατάφερε να σταματήσει έναν επιθετικότατο Alex Rins στα μισά του Αγώνα.

 

Κάθε φορά που ο Rins περνούσε μπροστά, με διάθεση να ξεφύγει, ο Dovi χρησιμοποιούσε την ιπποδύναμη της Ducati του και κέρδιζε πάλι τη θέση του.

 

«Περίμενα ότι θα ήταν γρήγορος μιας και στον Αγώνα είναι τόσο καλός. Η ταχύτητά του μέσα στις στροφές είναι ντροπιαστική».

 

«Νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα του είναι ακριβώς το αντίθετο με τη δική μου. Είμαι δυνατός στην ευθεία και στην επιτάχυνση, αλλά μέσα στη στροφή δυσκολεύομαι».

 

Ο Rins ήθελε να ανεβάσει το ρυθμό του Αγώνα και να καταφέρει να ξεφύγει μπροστά και αυτό ήταν που ανησύχησε τον Dovizioso.

 

«Ήθελα να τον σταματήσω κάθε φορά που περνούσε πρώτος, επειδή ήταν νωρίς για να πιέσεις. Κανείς δεν θα άντεχε σε τέτοιο ρυθμό. Άρχιζε να πιέζει νωρίς».

 

«Έτσι κατάφερα να τον σταματήσω και να προφυλάσσω παράλληλα το ελαστικό μου. Ήταν τέλεια στρατηγική για να φτάσω στον τελευταίο γύρο για τη μάχη με τον Marc».

 

Και τα κατάφερε περίφημα, κερδίζοντας και πάλι τον Marquez σε μια μονομαχία τους στην τελευταία στροφή. Αυτή τη φορά με διαφορά μόλις 23χιλ!

 

«Το MotoGP πλέον είναι πολύ διαφορετικό. Ο Valentino ήταν μόλις έξι δέκατα πίσω και τερμάτισε 5ος! Κανείς δεν προσπαθεί να κάνει τον πιο γρήγορο Αγώνα, γιατί στο τέλος θα είναι σε άσχημη κατάσταση».

 

«Η σωστή στρατηγική είναι να είσαι προετοιμασμένος την κατάλληλη στιγμή. Αυτό έκανα και γι’ αυτό σταματούσα κάθε φορά τον Rins».

 

«Διότι αν τον άφηνα και τον ακολουθούσα, θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω πολύ το πίσω ελαστικό. Αυτός είναι και ο λόγος που οι διαφορές είναι τόσο μικρές».

 

Για την ταχύτητα της Suzuki μέσα στις στροφές μίλησε και ο καταπληκτικός χτες, Cal Crutchlow.

 

«Η Suzuki είναι δυνατή, δεν χωρά αμφιβολία, αλλά η Honda είναι καλύτερη. Διαχειρίζονται πολύ καλά τα ελαστικά κι αν είναι μπροστά, πρέπει να πιέσεις παραπάνω για να μείνεις μαζί τους».

 

«Η ταχύτητά τους μέσα στις στροφές είναι φαινόμενο! Κι αν δεν μπορούμε να τους ακολουθήσουμε εκεί, πρέπει να πιέσουμε παραπάνω και να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο ελαστικό».

Επόμενο άρθρο »

O Marquez απαντά στις ενστάσεις

« Προηγούμενο άρθρο

Πως ο Dovi βοήθησε τον Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα