• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πως ο Dovi βοήθησε τον Marquez
Τι αποκαλύπτει ο Ισπανός
Νέα 11/03/2019 - 09:47

Το πώς ακριβώς τον βοήθησε ο Andrea Dovizioso, εξήγησε μετά το τέλος του Αγώνα στο Qatar, ο Marc Marquez.

 

«Ήταν περίεργος Αγώνας», θα παραδεχόταν ο Marquez. «Εννοώ ότι ο ρυθμός ήταν πολύ χαμηλά. Αλλά αυτό με βοήθησε».

 

«Με βοήθησε γιατί κατάφερα να διατηρήσω σε καλή κατάσταση το πίσω ελαστικό, αλλά και το μπροστά. Νομίζω οι περισσότεροι δεν είχαν θέμα με το μπροστά».

 

«Προσευχόμουν πριν τον Αγώνα να υπάρχει χαμηλός ρυθμός και ο Dovi μου έδωσε αυτόν το χαμηλό ρυθμό. Στο τέλος δοκίμασα, αλλά δεν μου είχε μείνει λάστιχο».

 

Παρά το χαμηλό ρυθμό, το πίσω ελαστικό του Marquez είχε μεγάλη φθορά στους τελευταίους γύρους, μιας και σε αυτό βασιζόταν για πρόσφυση σε όλο τον Αγώνα.

 

«Τα ελαστικά που είχαμε εδώ δεν ήταν τα καλύτερα για το στυλ μου. Καταφέραμε όμως κι επιβιώσαμε και πήραμε τους 20β σε μια πίστα που μας δυσκολεύει».

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος επειδή εδώ είναι μια πίστα που μας δυσκολεύει πολύ και ειδικά αυτό το Σ/Κ με το μπροστινό ελαστικό. Για το στυλ μου παραήταν μαλακό».

 

«Ακόμα και το σκληρό δεν δούλεψε όπως περίμενα, μιας και είναι διαφορετικό ελαστικό σε σχέση με πέρυσι».

 

«Έτσι οδήγησα όλο τον Αγώνα με το πίσω ελαστικό κι αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποίησα πολλή γόμα και είδα στο τέλος ότι ο Dovi ήταν πιο γρήγορος».

 

«Από την πλευρά μου πίεσα και προσπάθησα να δω τι θα γινόταν αν δοκίμαζα στην τελευταία στροφή. Έχασα, αλλά είμαι χαρούμενος γιατί πήραμε αυτούς τους 20β».

 

Ο Marc Marquez πάλεψε για τη νίκη στη Losail, αλλά την έχασε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και πέρυσι και από τον ίδιο αντίπαλο, τον Dovi.

Επόμενο άρθρο »

O Dovi «έπρεπε» να σταματήσει

« Προηγούμενο άρθρο

«Αθωώνεται» η Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα