• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Vinales: Δυο τεράστιας σημασίας ημέρες
Για να τελειοποιήσουμε την Μ1
Νέα 24/02/2019 - 13:31

Ο Maverick Vinales έδειξε ότι όταν νοιώθει άνετα πάνω στη μοτοσυκλέτα του, αποτελεί έναν πάρα πολύ δύσκολο αντίπαλο για τον ανταγωνισμό.

 

Αυτό έγινε και χτες, όταν ο Ισπανός αποφάσισε να βγει στην τελευταία του έξοδο με το μαλακό ελαστικό.

 

Ο Vinales έκανε 4 στους 5 γύρους σε χρόνους κάτω του 1:56, γράφοντας παράλληλα και το 1:55,051 που ήταν ο καλύτερος χρόνος χτες.

 

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος, διότι ένοιωθα άνετα πάνω στη μοτοσυκλέτα κι αυτό είναι η 4η φορά που συμβαίνει, σε 4 διαφορετικές πίστες».

 

Αυτό είναι και το πιο σημαντικό για τον αναβάτη της Yamaha, ο οποίος πάντως, παρά την αισιοδοξία, προτιμά να παραμένει προσγειωμένος.

 

«Τώρα μπορώ και οδηγώ τη μοτοσυκλέτα όπως θέλω, με επιθετικό τρόπο κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μπορώ να την εκμεταλλευτώ πλήρως!»

 

«Όμως δεν θέλω να είμαι της υπερβολής. Κάναμε βήματα τους προηγούμενους μήνες, αλλά δεν είναι αρκετό».

 

«Χάνουμε αρκετά στην τελική, για παράδειγμα, περίπου 10χλμ/ώρα σε σύγκριση με τον πιο γρήγορο».

 

Στη συνέχεια υπογράμμισε:

 

«Το βασικό set-up που έχω είναι ίδιο με αυτό του GP στην Ταϊλάνδη. Οι επόμενες δυο ημέρες θα είναι τεράστιας σημασίας για να τελειοποιήσουμε τη μοτοσυκλέτα».

 

«Ξέρω που πρέπει να δουλέψουμε: στα ηλεκτρονικά και στο φρένο του κινητήρα που είναι δυο πολύ σημαντικοί τομείς».

 

Μαζί με την απόδοσή του στην πίστα, φαίνεται ότι αλλάζει και η νοοτροπία του Vinales, που μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν σε υπερβολικές αντιδράσεις.

 

«Δεν θέλω πια να πιέζω τον εαυτό μου. Έκανα αυτό το λάθος στο παρελθόν. Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι αγώνα με τον αγώνα κι αν κάτι δεν πηγαίνει καλά, θα προσπαθώ να ανταπεξέλθω την επόμενη φορά».

 

«Νοιώθω άνετος και συγκεντρωμένος. Το μυαλό μου είναι καθαρό και το σώμα μου έτοιμο. Δεν πρέπει να δουλεύω μόνο πάνω στην Μ1, αλλά και σ’ εμένα».

 

Κι έτσι, είναι αισιόδοξος ενόψει του πρώτου Αγώνα της χρονιάς στο Qatar, στις 10 Μαρτίου.

 

«Το παραδέχομαι ότι νοιώθω έτοιμος, αλλά ας περιμένουμε να δούμε. Έχουμε ακόμα δυο ημέρες και πολλή δουλειά μπροστά μας».

Επόμενο άρθρο »

MotoGP Qatar Test: Ημέρα 2

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Επέστρεψε η δύναμη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα