• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang Test: Ημέρα 2 (τελ. χρόνοι)
Φοβερό χρόνο ο Vinales στο τέλος!
Νέα 07/02/2019 - 12:47

Καθώς η θερμοκρασία της ασφάλτου έπεσε από τους 60ο C νωρίτερα, κάποιοι κυνήγησαν τον ένα γρήγορο γύρο και είχαμε αλλαγές στην τελική κατάταξη.

 

Η δεύτερη ημέρα των δοκιμών στην Sepang ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, με τον Maverick Vinales και την Yamaha να έχουν την πρώτη θέση.

 

Μια πρώτη θέση που έρχεται να συνοδευτεί μ’ ένα φοβερό χρόνο, το 1:58,897, το οποίο σίγουρα δίνει μια μεγάλη αίσθηση σιγουριάς στους μπλε ότι βαδίζουν στο σωστό δρόμο.

 

Ο Vinales ήταν ο μόνος που κατάφερε να σπάσει το φράγμα του 1:59 σήμερα, κάνοντας μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους.

 

Ο χρόνος του Ισπανού ήταν μόλις 30χιλ πάνω από τον ανεπίσημο απόλυτο χρόνο πίστας, το 2015 σε δοκιμές, όταν ο Marquez έκανε 1:58,867 και κάτω από τον επίσημο απόλυτο χρόνο, το 1:59,053 του Dani Pedrosa την ίδια χρονιά!

 

Ο Marc, που αντιμετώπισε μεγαλύτερα προβλήματα σήμερα με τον ώμο του, έφυγε πρόωρα από την πίστα και τελικά κατέλαβε την 8η θέση, κάνοντας μόλις 37 γύρους.

 

Μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Vinales είναι η Suzuki του Alex Rins, με τον Ισπανό να παίρνει την πρώτη θέση 5 λεπτά πριν από το τέλος, χάρη στο 1:59,424.

 

Μάλιστα ο Rins έδειξε ένα δυνατό πρόσωπο στην τελευταία του έξοδο, κάνοντας τέσσερεις συνεχόμενους γύρους στο 1:59, ανάμεσά τους και τον καλύτερό του.

 

Τελικά όμως, ο χρόνος του Vinales έκανε τη μεγάλη διαφορά. Ο Ισπανός έκανε και δυο προσομοιώσεις Αγώνα και στη 2η έκανε 7 (από τους 9) γύρους στο ψηλό 1:59.

 

Από τον δεύτερο, μέχρι τον 12ο στη λίστα με τους χρόνους, η διαφορά ήταν περίπου όση ανάμεσα σε Yamaha και Suzuki στις δυο πρώτες θέσεις.

 

Τρίτος διαφορετικός κατασκευαστής μπροστά, η Ducati του Jack Miller, που όπως και οι δυο προηγούμενοι οδηγοί βελτίωσε το χρόνο του στα τελευταία λεπτά.

 

Ο Αυστραλός πάντως, έκανε δυο μόνο γύρους στο 1:59 σήμερα, προτιμώντας να δουλέψει στις αναβαθμίσεις που είχε στη διάθεσή του.                                                             

 

Μόλις 45χιλ πίσω από τον GP19 του Miller, βρίσκουμε μια άλλη GP19, αυτή του Andrea Dovizioso που έμεινε με τον πρωινό του χρόνο.

 

Το ίδιο συνέβη και με τον ομόσταυλό του, τον Danilo Petrucci, με αποτέλεσμα ο Petrux να υποχωρήσει στην 9η θέση.

 

Το δίδυμο της Ducati έκανε δυο μίνι προσομοιώσεις Αγώνα των 10 γύρων, όντας και οι δυο πολύ σταθεροί προς το ψηλό 2:00, χωρίς όμως να φτάσουν σε ρυθμό τον Vinales.

 

Την 5η θέση πήρε ο Cal Crutchlow, που έβγαλε έναν γρήγορο γύρο στην αρχή και στη συνέχεια δούλεψε πάνω στη μοτοσυκλέτα του.

 

Ο Βρετανός, που επέστρεψε στη δράση μετά το σοβαρό τραυματισμό του στην Αυστραλία, δήλωνε χτες ότι ακόμα προσπαθεί να θυμηθεί πως είναι να οδηγείς αγωνιστική μοτοσυκλέτα.

 

Η 6η θέση πήγε στον Valentino Rossi, η διαφορά του οποίου από τον ομόσταυλό του, τον Vinales, ήταν περίπου στα 7 δέκατα. Ο Vale δεν έκανε σήμερα προσομοίωση.

 

Στα τελευταία λεπτά βελτίωσε το χρόνο του και ο Tito Rabat, με τον Ισπανό να συνεχίζει να εκπλήσσει με την απόδοσή του.

 

Ήταν 0,126’’ μπροστά από τον Marquez, την ώρα που οι Danilo Petrucci και Takaaki Nakagami έκλειναν τη δεκάδα των πρώτων.

 

Κάτι καλό με τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας βρήκαν στην ΚΤΜ, με αποτέλεσμα ο Johann Zarco να κάνει τεράστιο άλμα σε σχέση με χτες.

 

Κατέβασε πάνω από ένα δευτερόλεπτο το χρόνο του και από τις τελευταίες θέσεις, έκλεισε τη σημερινή ημέρα 11ος, με διαφορά περίπου 1’’ από τον πρώτο.

 

Στο τέλος ο Pecco Bagnaia πήρε τον άτυπο τίτλο του καλύτερου νεοφερμένου σήμερα, κερδίζοντας για 0,113’’ τον Quartararo.

 

Ανάμεσα στους δυο νεοφερμένους πήρε θέση ο Aleix Espargaro, ο οποίος έκανε προσομοίωση 19 γύρων. Στην αρχή ήταν σταθερός στο 2:00, αλλά μετά οι χρόνοι του ανέβηκαν στο 2:01.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Αλλαγή στόχων

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Test: Ημέρα 2 (Ανανεωμένο)

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα