• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang Test: Ημέρα 1
Οι τελικοί χρόνοι, με εκπλήξεις!
Νέα 06/02/2019 - 12:59

Ο Marc Marquez δεν έκανε πάνω από 29 γύρους την πρώτη ημέρα των επίσημων δοκιμών στην Μαλαισία, αλλά κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής προέρχεται από χειρουργημένο ώμο και γι’ αυτό δεν έκανε πολλούς γύρους, σταματώντας μάλιστα τις δοκιμές μια ώρα πριν το τέλος.

 

Ακόμα κι έτσι όμως, κανείς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 1:59,621 που έκανε ο Marquez, με το πρώτο τεστ της χρονιάς να ξεκινά με εξαιρετικούς χρόνους!

 

Ο Marc δεν πίεσε παρά μόνο μια φορά, όταν και έκανε το μοναδικό του χρόνο στο 1:59, ενώ είχε και άλλους 8 γύρους στα 2:00 (ψηλό).

 

Η Honda, η «πληγωμένη» Honda, ξεκίνησε με το δεξί σ’ αυτές τις δοκιμές, καθώς και οι υπόλοιποι αναβάτες της μόνο άσχημα δεν τα πήγαν.

 

Ο Takaaki Nakagami ήταν 7ος και μόνο μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Marquez, σ’ ένα επίπεδο ανταγωνισμού τρομερά υψηλό!

 

Σ’ αυτό το σημείο, να σημειώσουμε ότι οι 10 πρώτοι είχαν διαφορά μικρότεροι από 7 δέκατα μεταξύ τους και οι 20 πρώτοι ήταν στο 1,5’’!

 

Η 3η Honda μέσα στη δεκάδα ήταν αυτή του Stefan Bradl, που έχει πάρει τη θέση του Jorge Lorenzo.

 

Επιστροφή στη δράση μετά από πολλούς μήνες για τον Cal Crutchlow, ο οποίος πάντως ακόμα δεν είναι 100% καλά εξαιτίας του τραυματισμένου αστραγάλου του.

 

Ο Βρετανός έκανε τον 14ο χρόνο και είχε διαφορά ενός δευτερολέπτου από την πρώτη θέση και τον Marquez.

 

O Alex Rins έδειξε ότι η Suzuki συνεχίζει και βαδίζει σε πολύ καλό δρόμο, με την ομάδα να έχει χάσει τις παραχωρήσεις που είχε πέρυσι.

 

Ο Ισπανός ήταν στη δεύτερη θέση, έχοντας δυο γύρους στο 1:59 και 14 (από τους 61 που έκανε) στα 2:00.

 

Ήταν η μόνο GSX-RR που ξεχώρισε, καθώς ο Joan Mir ήταν πολύ πίσω στη λίστα (23ος με διαφορά 1,5’’ περίπου από τον Rins), όπως και ο Guintoli (22ος).

 

Η καλύτερη Yamaha σήμερα στην πίστα της Sepang ήταν του Maverick Vinales, ο οποίος έμεινε 0,316’’ μακριά από τον Marquez.

 

Ο Vinales έκανε 63 γύρους (μαζί με τον Quartararo είχαν τους περισσότερους σήμερα) με έναν στο 1:59 και 19 στα 2:00.

 

Περίπου στο ένα δέκατο πιο αργός από τον Maverick ήταν ο Valentino Rossi στην 6η θέση με 17 γύρους στα 2:00.

 

Για λίγο έχασε τη θέση μέσα στη δεκάδα ο Franco Morbidelli (12ος), ο οποίος πάντως δεν έκανε εύκολα χρόνους στα 2:00 σήμερα, ενώ ακόμα πιο πίσω ήταν ο Fabio Quartararo (18ος).

 

Πάντως ο Γάλλος ήταν μόλις 1,3’’ από την κορυφή, αν και τελικά τον πέρασε η ομάδα δοκιμαστών της Yamaha.

 

Εδώ να σημειώσουμε ότι στους χρόνους φαίνεται “Test 1” και “Test 2” για την Yamaha, με την πρώτη ομάδα να αποτελείται από τους Nakasuga/Nozane που μοιράζονταν μια μοτοσυκλέτα.

Η μοτοσυκλέτα του Pol Espargaro μετά την πτώση
Η μοτοσυκλέτα του Pol Espargaro μετά την πτώση

 

Η “Test 2” ήταν ουσιαστικά ο Jonas Folger που είχε μια μοτοσυκλέτα μόνος του και έμεινε στις τελευταίες θέσεις, καταφέρνοντας να περάσει μόνο τον Syahrin.

 

Τέσσερεις διαφορετικούς κατασκευαστές στις τέσσερεις πρώτες θέσεις είχαμε σήμερα, με μια μεγάλη έκπληξη στην 4η, καθώς εκεί βρίσκουμε τον Tito Rabat!

 

Ο Ισπανός, που μπαίνει και πάλι σε αγωνιστικούς ρυθμούς μετά το τρομακτικό του ατύχημα στο Donington πέρυσι, ήταν ο τελευταίος με χρόνο στο 1:59 σήμερα!

 

Επομένως ήταν η καλύτερη Ducati, με τους κόκκινους να έχουν άλλες δυο μοτοσυκλέτες τους μέσα στη δεκάδα.

 

Η πρώτη «μάχη» των ομόσταυλων Dovi-Petrux, βρήκε νικητή τον δεύτερο που έκανε τον 5ο καλύτερο χρόνο (είχε 13 γύρους στο 2:00).

 

Ο Andrea Dovizioso ήταν στην 8η θέση (14 γύροι στα 2:00), με διαφορά λίγο πάνω από μισό δευτερόλεπτο από την Honda του μεγάλου του αντίπαλου τα τελευταία δυο χρόνια.

 

Στις υπόλοιπες Ducati, ο Jack Miller έχασε τη δεκάδα για μόλις 70χιλ, ο Bagnaia τα πήγε περίφημα για ξεκίνημα (μόλις 1’’ από την κορυφή), ενώ ο Abraham έμεινε αρκετά πίσω (24ος).

 

Η καλύτερη KTM ήταν αυτή του Pol Espargaro στην 10η θέση, που έβγαλε νωρίς (πριν ανέβει πολύ η θερμοκρασία) έναν καλό χρόνο.

 

Από την άλλη, η καλύτερη Aprilia σήμερα ήταν του αδερφού του, του Aleix Espargaro, που ήταν 13ος και τελευταίος από τους οδηγούς με διαφορά στο δευτερόλεπτο από την 1η θέση.

 

Να σημειώσουμε ότι οι Bagnaia, Oliveira και Kallio σταμάτησαν μέσα στην πίστα λόγω τεχνικών προβλημάτων, ενώ οι Iannone, Miller και Pol Espargaro είχαν πτώσεις.

Ο Jonas Folger
Ο Jonas Folger

Επόμενο άρθρο »

Yamaha: Ίδια κατεύθυνση!

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Test: Ημέρα 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα