• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Θα μ’ ενοχλούσε
Αν έχανα από τους Bagnaia-Morbido!
Νέα 28/01/2019 - 14:45

Στο Ιταλικό σόου Che Tempo che faεπέστρεψε μετά από δέκα χρόνια ο Valentino Rossi, μιλώντας για πολλά θέματα.

 

Την τελευταία χρονιά που είχε βρεθεί εκεί ήταν το 2009, όταν πήρε και τον τελευταίο (9ο) Τίτλο του. Δέκα χρόνια αργότερα, είναι ακόμα εδώ κυνηγώντας το 10ο Πρωτάθλημα.

 

Σε λίγες ημέρες θα κλείσει τα 40 του χρόνια, αλλά είναι δυνατός και ακμαίος όσο ποτέ, συνεχίζοντας να διεκδικεί βάθρα και νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Πριν ριχτεί και πάλι στη μάχη, αυτή τη φορά για τις χειμερινές δοκιμές σε Sepang και Qatar, ο Rossi θα ταξιδέψει στην Ινδονησία για την παρουσίαση της Yamaha στις 04 Φεβρουαρίου.

 

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και θα παρουσιάσουμε και τα νέα μας χρώματα. Θα είναι μπλε και μαύρα, λίγο σαν αυτά της Inter».

 

Βρήκε την ευκαιρία να θυμηθεί τα παιδικά του χρόνια και να μας εξηγήσει για μια ακόμη φορά το πάθος του για τις μοτοσυκλέτες.

 

«Το ’89 ξεκίνησα με mini bikes, μετά στα 15 με το Ape της Piaggio και μ’ αυτό πήγαινα σχολείο. Πάντα αργούσα στο σχολείο γιατί δεν ξυπνούσα εγκαίρως».

 

Μας αποκάλυψε και μερικά ωραία περιστατικά από τα παιδικά του χρόνια και το σχολείο:

 

«Μια φορά είχα πει σε μια καθηγήτρια ότι δεν μου άρεσε η ιστορία τέχνης που κάναμε και δεν της άρεσε. Μου είπε: δεν πιστεύω να νομίζεις ότι θα γίνεις πλούσιος με τις μηχανές;»

 

Γιατί διάλεξε το αγωνιστικό νούμερο 46; «Ήταν του πατέρα μου το νούμερο και μ’ αυτό ήθελα να είμαι. Μου έμοιαζε σωστό».

 

«Είμαι χαρούμενος γιατί πολλοί έγιναν φίλαθλοι και αγάπησαν τη μοτοσυκλέτα χάρη στις επιτυχίες μου».

 

Οι επιτυχίες του ήταν πολλές, αλλά μια θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη του:

 

«Η νίκη στο Welkom, η πρώτη μου με την Yamaha. Έχω αυτή τη μοτοσυκλέτα στην κρεβατοκάμαρά μου!»

 

«Το GP στην Ν. Αφρική ήταν μια ιστορική στιγμή στην καριέρα μου. Είχα αφήσει την Honda πριν λίγους μήνες, με την οποία είχα πάρει πολλές νίκες και ήθελα να συνεχίσω σ’ αυτό το δρόμο».

 

Το γόητρο του Rossi και η αποδοχή του από τον κόσμο είναι τεράστιο. Ακόμα και μεγάλα ονόματα του Hollywood ασχολούνται μαζί του, όπως ο Brad Pitt.

 

«Του αρέσουν πολύ οι μοτοσυκλέτες κι έχει έρθει σε αρκετά GP. Του είχα πει ότι θα ήθελα να είμαι σαν αυτόν. Για πολλούς λόγους που δεν θέλω να πω (σ.σ. γελάει)».

 

Πέρυσι είχε έναν μαθητή του, από την Ακαδημία, ως αντίπαλο μέσα στις πίστες. Φέτος θα έχει δυο.

 

«Θα έχουμε τόσο τον Morbidelli, όσο και τον Bagnaia στη μεγάλη κατηγορία κι αν με κερδίσουν, θα με ενοχλούσε (σ.σ. χαμογελάει)».

 

«Κάνουμε μαζί προπόνηση στο Ράντσο, όπως και με τα άλλα παιδιά της Ακαδημίας. Το ότι τους μαθαίνω πράγματα με κρατάει νέο».

 

«Πιέζει ο ένας τον άλλον για να βελτιωνόμαστε. Νοιώθω ότι είμαι πολύ κοντά τους, καθώς μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για τις μοτοσυκλέτες».

 

Και κάποιες τελευταίες αποκαλύψεις:

 

«Έχω στο σπίτι όλες τις Yamaha μου με τις οποίες πήρα Τίτλο. Τις έχω για να πηγαίνω από το ένα δωμάτιο στο άλλο (σ.σ. γελάει)».

 

«Πριν από κάθε GP, πριν ξεκινήσει ο Αγώνας, κάθομαι και μιλάω περίπου 40 λεπτά με τη μοτοσυκλέτα μου. Σαν να έχουμε ραντεβού!»

Επόμενο άρθρο »

Στους Θρύλους ο Aspar

« Προηγούμενο άρθρο

Φιλόδοξο αουτσάιντερ!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα