• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ουάου! Ποιός είναι αυτός;
Η Tech3 περήφανη για τον Zarco
Νέα 20/12/2018 - 11:43

Δεν ξεχνιέται εύκολα ο πρώτος Αγώνας του Johann Zarco στη μεγάλη κατηγορία, στην πίστα Losail του Qatar.

 

Τότε που ο Γάλλος αναβάτης μας άφησε όλους έκπληκτους, εκκινώντας τρομερά από την 4η θέση για να αναλάβει τα ηνία του Αγώνα.

 

Ο Zarco δεν έμεινε απλά εκεί, αλλά οδήγησε την κούρσα για έξι γύρους, προτού ένα λάθος του τον στείλει στο έδαφος και του στερήσει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα.

 

Γενικότερα όμως τα δυο χρόνια της παρουσίας του στην Tech3 άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις για τον Zarco.

 

Για τον Γάλλο, πρώην πια αναβάτη του, μίλησε ο Herve Poncharal σε πρόσφατη συνέντευξή του.

 

«Ειλικρινά το 2017 και το 2018, περισσότερο το ’17, είχαμε δυο καταπληκτικές χρονιές. Με τον Pol και τον Brad προηγουμένως τα είχαμε πάει οκ. Αλλά ο Johann και ο Jonas, μέχρι που έφυγε, ήταν απίστευτα ανταγωνιστικοί».

 

«Και όταν είπα ότι το ’17 ήταν καλύτερο από το ’18 ήταν επειδή πραγματικά ήταν ένα σοκ για όλους μας. Κανείς δεν το περίμενε».

 

«Είσαι στον πρώτο Αγώνα σου και οδηγείς την κούρσα για έξι γύρους...! οκ έπεσε, αλλά ουάου, ποιός είναι αυτός ο τύπος; Μπροστά από Marquez, Rossi, Dovi κτλ... Τι γίνεται;»

 

Οι επιτυχίες των δυο αναβατών της, κυρίως του Zarco βέβαια, βοήθησαν σημαντικά και την ίδια την ομάδα, όπως παραδέχεται ο Poncharal.

 

«Ήταν δυο σημαντικά χρόνια γιατί το προφίλ της ομάδας πραγματικά ανέβηκε πολύ. Μας έβλεπαν ως απειλή για νίκες και ήμασταν συχνά στο βάθρο δίνοντας μάχες με κορυφαίους, όπως τον Marquez και τον Rossi».

 

«Κι αυτό είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά με δορυφορική ομάδα και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτά τα δυο χρόνια».

 

Ο Johann Zarco είναι δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2, αλλά όταν ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία δεν ήταν λίγοι αυτοί που μίλησαν αρνητικά κυρίως για την ηλικία του (26).

 

Στην Tech3 ο Zarco πήρε έξι βάθρα, τέσσερεις pole positions και 14 πρώτες σειρές εκκίνησης, ενώ έχει και τέσσερα ρεκόρ πίστας.

 

Οι επιτυχίες του αυτές τον έκαναν περιζήτητο στις μεταγραφές, με τον ίδιο να επιλέγει την πρόκληση της ΚΤΜ για τα επόμενα δυο χρόνια.

Επόμενο άρθρο »

Άρωμα Ferrari στην Aprilia

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Θεαματική δύναμη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα