• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Θεαματική δύναμη!
Απίστευτα φρένα!
Νέα 19/12/2018 - 16:10

Ο Fabio Quartararo έφτασε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με ένα βιογραφικό που θα ζήλευαν πολλοί, έχοντας κατακτήσει σε ηλικία 14 και 15 ετών το πιο δύσκολο τοπικό Πρωτάθλημα στον κόσμο: το Ισπανικό.

 

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμενε κανείς, με τον Γάλλο ν’ αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες.

 

Χωρίς νίκη στην Moto3, ο Quartararo ανέβηκε κατηγορία και στην Moto2 κατάφερε να ανέβει για πρώτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου (Βαρκελώνη).

 

Λίγες εβδομάδες αργότερα θα υπέγραφε συμβόλαιο με την Petronas Yamaha και το 2019 θα κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία.

 

Στα τεστ της Valencia και της Jerez έδειξε πολύ καλή προσαρμογή στη νέα του μοτοσυκλέτα.

 

Μάλιστα στην Jerez έκλεισε το ’18 με μια εξαιρετική 12η θέση, όντας ο δεύτερος καλύτερος rookie και με διαφορά μόλις 8 δέκατα από την κορυφή.

 

«Ήταν παράξενο το συναίσθημα και δεν ένοιωθα άνετα.. όταν ένοιωσα την τεράστια δύναμη της μοτοσυκλέτας στην ευθεία, ήταν... θεαματικό!»

 

«Παρά το ότι το περίμενα, με εξέπληξε. Φτάνεις τα 300χλμ/ώρα πολύ γρήγορα. Λίγο-λίγο τη συνηθίζω την ταχύτητα».

 

«Σίγουρα όμως αυτό που σου μένει είναι τα φρένα. Πέφτεις στα 50χλμ/ώρα πολύ γρήγορα, πιο γρήγορα από την Moto2 παρά το ότι τα σημεία που φρενάρεις είναι ίδια».

 

«Αναλύσαμε πολλά με τους τεχνικούς, αλλά δεν φαίνεται ότι χρειάζεται να αλλάξω κάτι στο στυλ μου κι αυτό με εξέπληξε. Πρέπει να είμαι πιο γρήγορος στις εισόδους των στροφών, αλλά.... σιγά-σιγά».

 

Την επόμενη φορά που ο Quartararo θα μπει στην πίστα, θα είναι στο πρώτο τεστ του 2019, στην πίστα Sepang της Μαλαισίας, μέσα στην πατρίδα της νέας του ομάδας.

Επόμενο άρθρο »

H Laguna Seca στο τελικό πρόγραμμα των SBK-Motul 2019

« Προηγούμενο άρθρο

Albon, F1: Προς τιμήν του Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα