• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2 Jerez Test
Σύνοψη των 3 ημερών
Νέα 26/11/2018 - 12:02

Ημέρα 1η: Δύσκολο ξεκίνημα, τραυματισμός για Martin

Δεν ήταν εύκολη η πρώτη ημέρα δοκιμών για τους οδηγούς της Moto2 στην πίστα της Jerez. Η νέα μοτοσυκλέτα θέλει ιδιαίτερο τρόπο οδήγησης και είναι - όπως αναμενόταν - διαφορετική από την προηγούμενη. Πολύ διαφορετικός είναι και ο ήχος του 765cc κινητήρα της Triumph που παίρνει τη θέση της Honda. Επιπλέον τις πρώτες ώρες η πίστα ήταν βρεγμένη από τη βροχή που έπεφτε το προηγούμενο βράδυ. Σε αυτές τις συνθήκες και καθώς οδηγοί και ομάδες άρχισαν να προσαρμόζονται όλο και περισσότερο στα νέα δεδομένα, τρεις ήταν οι οδηγοί που ξεχώρισαν: ο Lorenzo Baldassarri που έκανε τον καλύτερο χρόνο στο τέλος και οι Luca Marini και Sam Lowes που ήταν κοντά του. Ο καλύτερος νεοφερμένος ήταν ο Nicolo Bulega στην 7η θέση με διαφορά λίγο πάνω από μισό δευτερόλεπτο από τον πρώτο. Πολύ άτυχος στάθηκε ένας άλλος rookie, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3 Jorge Martin. Ο Ισπανός είχε μια πτώση και το αποτέλεσμα αυτής ήταν κατάγματα τόσο στο αριστερό χέρι, όσο και στο δεξί πόδι.

Ο Baldassarri ήταν ο πιο γρήγορος την 1η ημέρα στην Jerez

Ημέρα 2η: Στοπ λόγω βροχής

Μόνο το πρωί είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν στο στεγνό οι αναβάτες της μεσαίας κατηγορίας της νέες τους μοτοσυκλέτες. Σ’ αυτό το διάστημα ο Luca Marini κατάφερε να κάνει χρόνο κάτω από το ρεκόρ της pole position για την Jerez, ενώ πίσω του ήταν ο Sam Lowes που δείχνει δυνατός έχοντας επιστρέψει στο γκαράζ της ομάδας του Gresini. Για 90χιλ ο Marquez πήρε την τρίτη θέση από τον Remy Gardner. Αν και αρχή, αυτό είναι μόλις το πρώτο τεστ των οδηγών, φαίνεται ότι και πάλι η Kalex θα κυριαρχήσει στην κατηγορία με 10 δικές της μοτοσυκλέτες στις 11 πρώτες θέσεις. Μόνο η Speed Up, με τον Jorge Navarro, κατάφερε να μπει στην δεκάδα (5ος). Από την άλλη, η KTM έχει ακόμα δουλειά να κάνει. Οι οδηγοί της παραπονούνται για έντονο chattering και είναι ενδεικτικό ότι η καλύτερη ΚΤΜ ήταν στην 12η θέση, ο Brad Binder. Αξιοσημείωτη και η πτώση της απόδοσης του Baldassarri, που από 1ος την πρώτη ημέρα έπεσε στην 13η θέση τη δεύτερη. Ωστόσο πρόκειται απλά για ένα τεστ και όλοι δοκιμάζουν πράγματα.

Ημέρα 3η: Λίγοι οδηγοί στην πίστα

Η πολλή βροχή από το προηγούμενο βράδυ αλλά και το ψιλόβροχο όλη την ημέρα, δεν επέτρεψε παρά σε ελάχιστους οδηγούς να βγουν στην πίστα και να δοκιμάσουν σε αυτές τις συνθήκες. Οι περισσότεροι προτίμησαν να μην ρισκάρουν κι έτσι μάζεψαν τα πράγματά τους κι έφυγαν από την πίστα. Από τους λίγους που έμειναν, ο Steven Odendaal ήταν ο πιο γρήγορος, βάζοντας το πλαίσιο της NTS στην πρώτη θέση

 

Στο συνοδευτικό μας αρχείο θα δούμε τους συνδυασμένους χρόνους των τριών ημερών στην πίστα της Jerez.

Επόμενο άρθρο »

Lowes: Μπράβο για τον κινητήρα!

« Προηγούμενο άρθρο

MotoE Jerez Test

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα