• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Lorenzo αποχαιρετά την Ducati
«Λυπάμαι... μαζί θα παίρναμε τον Τίτλο!»
Νέα 18/11/2018 - 21:28

Ο τελευταίος Αγώνας του με την Ducati δεν ήταν αυτός που θα περίμενε ο Jorge Lorenzo, ο οποίος αποχαιρέτησε τους ανθρώπους της ομάδας του.

 

Τη νέα σεζόν, ή καλύτερα από αυτή την Τρίτη, ο Ισπανός θα περάσει στο γκαράζ της Repsol Honda και θα εργάζεται με στόχο να κερδίσει την Ducati.

 

Ο Jorge μίλησε για το «αντίο» του στους κόκκινους και έδειξε ότι και αυτός - αν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες - θα ήθελε να συνεχίσει με την ομάδα.

 

«Λυπάμαι, γιατί μαζί είχαμε τις δυνατότητες να πάρουμε τον Τίτλο όπως το 2007 με τον Stoner. Αν έμενα θα τα καταφέρναμε».

 

«Ήταν ένας γάμος που δυνάμωσε και τις δυο πλευρές. Πάντα θα θυμάμαι την Ducati. Κρατάω τις καλές στιγμές, όταν έδειξα ότι με σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα όλα είναι εφικτά».

 

«Δεν πήρα τον Τίτλο, αλλά καταφέραμε και κερδίσαμε τρεις φορές και η κάθε μια από αυτές τις νίκες ήταν ιδιαίτερη».

 

«Από τα δυο χρόνια μου με την ομάδα κρατάω τα θετικά και ειδικά ο δεύτερος χρόνος ήταν δύσκολος, αλλά μας έφερε στο τέλος δυνατά αποτελέσματα και όμορφες στιγμές».

 

Τι τον κάνει υπερήφανο;

 

«Πάνω απ’ όλα η δουλειά που κάναμε όλη μαζί και τώρα χωρίς αμφιβολία η GP18 είναι η καλύτερη μοτοσυκλέτα του grid. Αυτό με κάνει χαρούμενο και υπερήφανο».

 

Στο σημερινό Αγώνα δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο από την 13η θέση, μιας και είχε στο μυαλό του και τον πρόσφατο τραυματισμό του στο χέρι.

 

«Ήταν πολύ δύσκολος Αγώνας και λυπάμαι που δεν πήρα ένα καλό αποτέλεσμα για τα παιδιά στο γκαράζ».

 

«Με αυτές τις δύσκολες κι επικίνδυνες συνθήκες μπορούσες ανά πάσα στιγμή να πέσεις και δεν ένοιωθα καλά».

 

«Δεν ήμουν στην κατάσταση που θα ήθελα για να οδηγήσω όπως θα μπορούσα, να φρενάρω όπως θα ήθελα. Αν πίεζα παραπάνω θα ρίσκαρα μια πτώση και δεν με παίρνει».

 

«Αν χτυπούσα πάλι θα ήθελα ίσως και δυο μήνες για να αναρρώσω τελείως. Τώρα είμαι στην 5η εβδομάδα κι ακόμα δεν είμαι τελείως καλά».

 

Ανησυχεί, λόγω του τραυματισμένου του χεριού, για τα τεστ που ακολουθούν;

 

«Σήμερα ένοιωθα πολύ καλύτερα από την Παρασκευή και αύριο θα νοιώθω ακόμα πιο καλά. Δεν θα είμαι όμως στο 100%».

 

Όπως και να ‘χει, την Τρίτη θα ανέβει στην Πρωταθλήτρια RC213V για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Ισπανός μέσα σε τρία χρόνια θα έχει οδηγήσει τις πιο δυνατές μοτοσυκλέτες του Πρωταθλήματος!

 

«Δεν είναι και πολλοί αυτοί που μπορούν να πουν ότι μέσα σε λίγα χρόνια οδήγησαν τις πιο δυνατές μοτοσυκλέτες στο MotoGP».

 

Στο τέλος της ημέρας, οι μηχανικοί και όλο το επιτελείο της ομάδας του Jorge Lorenzo πήγε να τον αποχαιρετήσει. Ήταν μια συγκινητική στιγμή.

 

«Δεν περίμενα να τους δω όλους εδώ... συνήθως τους βλέπω στο box! Σας ευχαριστώ όλους παιδιά. Ήταν χαρά μου που δούλεψα μαζί σας».

 

Όλοι αυτοί θα είναι αντίπαλοί του από την Τρίτη. Ο Jorge έχει χτίσει μια πολύ καλη σχέση μαζί τους. Είναι εφικτό να μείνουν φίλοι, παρά το ότι θα είναι αντίπαλοι στην πίστα;

 

«Έχω κρατήσει πολύ καλές σχέσεις με όλους όσους έχω δουλέψει, από την Derbi, την Aprilia και την Yamaha. Το ίδιο και με την Ducati».

 

«Όλοι εδώ στην Ducati με υποστήριξαν σε ό,τι ζήτησα, ήταν επαγγελματίες και δεν μιλάω μόνο για τον Gigi και τα παιδιά εδώ, αλλά και γι’ αυτούς στην Bologna».

 

Πάντως θα είναι αντίπαλοι από τη νέα χρονιά και ο Lorenzo δεν χάνει την ευκαιρία να αστειευτεί:

 

«Σαν φίλος ελπίζω να τα πάνε καλά, σαν αντίπαλος όχι! Ελπίζω να μην δουλέψουν τόσο καλά, αλλά ξέρω ότι αυτό είναι αδύνατον. Έχουν πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού».

 

Ποια ανάμνηση θα έπαιρνε μαζί του, στην καρδιά του, από την παρουσία του στην Ducati;

 

«Χωρίς αμφιβολία το Mugello. Για μένα αυτή η πρώτη νίκη στην Ιταλία με Ιταλική μοτοσυκλέτα ήταν ιδιαίτερη. Ένοιωσα λίγο Ιταλός!»

Επόμενο άρθρο »

Pol Espargaro: Εξωπραγματικό βάθρο

« Προηγούμενο άρθρο

Petrucci: Έκανα μόνο ένα λάθος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα